Kérünk téged, hallgass meg minket… és semmi esetre se próbálkozz a Horgos-Röszke autópálya és a Horgos-Röszke közúti átkelőnél Magyarországra utazni, ugyanis a tervezett program helyett garantált az idegeskedés, a mérgelődés, még az is lehet, hogy egy napszúrás vagy hőguta is jelentkezik a sofőrnél vagy valamelyik utasánál.

A szerbiai tájékoztatási eszközök már reggel figyelmeztették az utazókat, ha tehetik, ne menjenek a horgosi határátkelőhelyekre, ugyanis az autópályán legalább öt, de inkább hat-hét órás várakozásra kell számítani. A délelőtt folyamán rengeteg autó torlódott fel az autópályán, így a szerb rendőrök a közúti határátkelő felé kezdték el terelni a forgalmat. Olvasóink azt közölték, hogy már a reggel hét órakor gondok adódtak a közúti átkelőnél, ugyanis a szerb oldal nem kezdett el időben dolgozni, így a határátkelő  negyven perces késéssel nyitott ki.

Nem sokkal tíz óra előtt már Horgoson a faluban volt a sor vége, úgyhogy ezt a határátkelőt is érdemes elkerülni.

Pénteken délelőtt Kelebiánál mintegy negyvenöt percet kellett várni Magyarország felé, Gyálán és Bajmokon viszont nem volt jelentősebb várakozási idő, csak néhány autó várakozott a határon.

Mielőtt útnak indul, telepítse fel a telefonjára a Borderwatcher alkalmazást, és tájékozódjon a határhelyzetről. Ha a határra ért, ne felejtse el használni az applikációt, amely a felhasználóknak köszönhetően tud pontos képet adni a határhelyzetről.

Melyik határátkelőt válasszam? Telefonálgatás helyett BorderWatcher!

Még néhány évvel ezelőtt a határátkeléseim előtt telefonos segítséget vettem igénybe: korábban begyűjtöttem a határátkelők elérhetőségeit, s amikor indultam Magyarországról Szerbiába, vagy fordítva, akkor felhívtam, információt kértem tőlük a kocsisorról, várakozási időről. A magyar és a szerb oldal is készségesen tájékoztatott minden esetben, függetlenül, hogy reggel hat óra volt, vagy éppen éjszaka fél kettő.