A nyár folyamán nem győztük elégszer felhívni olvasóink figyelmét arra, hogy a határra való indulás előtt tájékozódjanak, melyik határon mennyi időt vesz igénybe a várakozás. Mivel a Németországban dolgozó vendégmunkások tömegesen térnek haza, majd vissza, a jó határátkelő kiválasztásával órákat és akár fél napokat is lehet spórolni, nem beszélve az idegeskdésről és az üzemanyagról. A hétvégén a Horgos-Röszke autópálya határátkelőn voltak, akik nyolc órán át várakoztak, hogy Magyarország területére léphessenek…

Arra, hogy a gyors határátkelést nemcsak a vendégmunkások nagy száma lassítja, hanem tehenek is, eddig még nem volt példa, de ami késik, nem múlik. Azt is mondhatnánk, aminek meg kell történnie, az meg fog történni. A fotó a Gyála-Tiszasziget határátkelőnél készült, ahol ma délelőtt még sok, dél felé azonban már kevés autó várakozott, azonban az átkelést egy tehéncsorda téblábolása nehezítette, akik a senkiföldjén találták meg a napi betevőjüket.

Kedves olvasóink, vigyázzanak magukra és a tehenekre is, vezessenek óvatosan, hogy mindenki célba érjen, és a tehenek is jóllakjanak.

Fotó forrása: Határfigyelők -Horgos, Gyála, Királyhalom / Röszke, Tiszasziget, Ásotthalom Facebook