Elfogtak Nepálban egy tigrist, amely megölt egy embert a saját otthona közelében. A 71 éves férfi a disznóit etette vasárnap, amikor a nagymacska rátámadt. A hatóságok szerint a tigris a nyakán és a mellkasán harapdálta össze férfit. Az állat a sertéseket megette.

A tragédia a Bardija Nemzeti Park mellett, egy nem körülkerített részen történt. A hatóságok hétfőn nagyszabású hajóvadászatot indítottak 30 emberrel és több elefánttal és sikerült is elfogni a „tettest”, amelyet kábító lövedékkel ártalmatlanítottak. Kiderült, hogy egy rossz állapotban lévő 15 éves nőstény tigrisről van szó, amely valószínűleg vereséget szenvedett egy fiatalabb, erősebb példánytól és elveszítette felségterületét. Az állat fogai kopottak, karmai töredezettek.

Az emberre veszélyes tigrist valószínűleg nem fogják visszaengedni a vadonba, valószínűleg egy állatkertbe kerül. Négy napon belül ez volt a második végzetes tigristámadás Nepálban. Négy nappal korábban egy, a földjén dolgozó 56 éves asszonnyal végzett tigris ugyanebben a térségben.

Nepálban 235 tigris él az Indiával határos síkságon, védett területeken. (MTI)