Augusztus 9-én és 10-én, vagyis pénteken és szombaton rendezik meg Zentán a VII. I love Zenta fesztivált, amelynek helyszínéül ezúttal is a település főtere szolgál majd.

A fesztivál augusztus 9-én, pénteken 19 órakor kezdődik az újvidéki Triangle Trio koncertjével, majd a vajdasági Joker együttes következik.

Szombaton 17 órától már a Gyermekkuckó is várja az érdeklődőket, ahol a helyi civil szervezetek igyekeznek majd szórakoztatni a legfiatalabbakat. Este negyed héttől a Csíkos-Pöttyös Zenekar koncertezik, őket követi a Hedda Jazz formáció, majd este kilenctől a (Ne)normalni Balašević Tribute Band zenél. A napot DJ Saci fellépése zárja.

A rendezvény ideje alatt lezárják a városháza előtti utcaszakaszt, amelyen pénteken 14 órától vasárnap reggel 7 óráig nem lehet majd autóval közlekedni.

Laskovity Kornél, Zenta Község Idegenforgalmi Szervezetének igazgatója elmondta, hogy a fesztivál eredeti célkitűzése az volt, hogy mindenkit Zentára invitáljon, illetve hazacsábítson, aki valamilyen módon kötődik a településhez, s ezért az idén is egy könnyed, nyári rendezvényt szeretnének tartalmas szórakozási lehetőséggel megtölteni.

Kosiczky András, a zentai községi tanács idegenforgalommal megbízott tagja sajtótájékoztatón reagált a közösségi oldalakon megjelent kritikákra is:

„A rendezvényeink kis költségvetésűek, ezért értelemszerűen nem tudunk versenyezni azokkal, akiknek tizenöt-húszmillió dinár áll a rendelkezésükre egy-egy fesztivál megszervezésére” – mondta Kosiczky, aki hozzátette, a zentai önkormányzat által szervezett rendezvények esetében sokkal fontosabbnak tartja az atmoszférát, amely egyediséget kölcsönöz a fesztiváloknak.