Ökológiai incidens történt a montenegrói Bečićiben. Egy helyi hotelből fekália ömlött a tengerbe, mintegy 1500 vendég maradt a szobákban, nem használhatják a strandot, a tenger felől pedig orrfacsaró bűz terjeng – írja a 021.rs.

Az eset az Iberostar Bellevue hotel előtti strandon történt, amikor is a német WTE cég szennyvízelvezetőjének a pumpája mondta fel a szolgálatot.  A vjesti.me szerint a hotel vezetősége jelezte, hogy kártérítést követelnek majd a WTE-től, hiszen az utazási irodák valószínőleg a hotel vezetőségét teszik majd felelősse az incidens miatt.

„A probléma már vasárnap jelentkezett, amikor a szennyvízelvezető rendszerből kiömlött a szennyvíz. Ekkor a helyi kommunális vállalat és a WTE szakemberei is a helyszínre érkeztek” – mondta Petko Ðogo, a hotel műszaki igazgatója. Hozzátette, hogy a német cég munkatársai akkor azt mondták, hogy elhárították a hibát, de hétfőn ismét feltört a szennyvíz a csatornából.

A technikai igazgató szerint megbízhatatlan a szennyvízelvezető rendszer, ezért történhetett meg a baj.

„A WTE-nél azt mondják, hogy a számítógépes rendszer szerint minden rendben van, de ha valaki itt szétnéz, akkor láthatja, hogy ez egyeltalán nem így van, teljes a káosz” – mondta Ðogo.

Nyitóképünk illusztráció.

Fotó: Pixabay