Mint arról a Szabad Magyar Szó is beszámolt, Kókai Roland közgazdászt nevezte ki a tartományi kormány a Vajdaság Erdei Közvállalat (Vojvodinašume) új igazgatójává. Nos, úgy néz ki, hogy ez mégsincs teljesen így, ugyanis a 021.rs arról ír, hogy az újvidéki Felsőbíróság a pályázat ideiglenes leállítására szólította fel a tartományi kormányt, ugyanis a jelölteknek nem biztosítottak egyenlő feltételeket.

A bírósági határozatban – amelybe a 021.rs munkatársai bepillantást nyertek – az áll, hogy Takács Márta eddigi igazgató, akinek július végén jár le a mandátuma, szintén pályázott az igazgatói posztra, viszont a lakcímére kapott egy értesítést a tartományi kormánytól, de pecsét és iktatói szám nélkül, amelyet Ótott Róbert a pályázati bizottság elnöke írt alá. Ebben az állt, hogy hiányos a pályázati anyaga, így nem vehet részt a pályázaton.

Miután Takács szeretett volna betekintést nyerni a pályázati anyagba, ismételten Ótott Róbert aláírásával érkezett egy pecsét nélküli értesítés, amelyben azt közölték Takáccsal, hogy ezt nem teheti meg és nem is fellebezhet a döntés ellen.

A bírósági határozat szerint több visszaélés is történt az ügyben, ezért a tartományi kormány egyelőre nem nevezheti ki igazgatóvá Kókai Rolandot.

Takács Márta bűnvádi feljelentést tett a pályázati bizottság tagjai és elnöke, Ótott Róbert ellen.

A 021.rs információi szerint az ügy mögött a VMSZ-en belüli nézeteltérések állhatnak, ugyanis az utóbbi időben megromlott a viszony Takács Márta és Pásztor István pártelnök között.