A Görögországban nyaralók autóit fosztogatja egy csoport bűnöző – írja a 021.rs a „Grčka info” portálra hivatkozva. A rosszfiúk egy jól ismert elektronikus módszert alkalmaznak és fizikai erőszak nélkül törik fel az autókat.

A portál arról számol be, hogy kifosztották egy szerb család autóját egy Nikiti bevásárlóközpont előtt. A család éppen megérkezett nyaralására, és még mielőtt elfoglalták volna szállásukat megálltak bevásárolni. Amikor azonban visszatértek gépkocsijukhoz – amelyet természetesen bezártak a vásárlás előtt – azt kellett hogy tapasztalják, hogy az autóból elektronikai cikkek és némi kézpénz tűnt el. A gépjárművön külsérelmi nyomok nem voltak.

A rablók elektronikus tehnikával dolgoznak. Nagyjából 300 méter távolságból tudják megzavarni a gépkocsi távirányító rendszerét, tehát hiába hiszi azt a sofőr, hogy bezárta gépkocsi ajtajait, ez nem történik meg. Amikor a tulajdonos távozik, a tolvajok csak egyszerűen odasétálnak és elemelik az értékesebb dolgokat. Ezt a módszert alkalmazzák a szerbiai turisták által kedvelt Sithonia félszigeten is, és főleg azok a célpontok, akik éppen megérkeznek és még nem pakolták ki értéktárgyaikat.

Több ilyen eset is történt az idei szezonban, ezért felhívják a Görögörszágban nyaralók figyelmét, hogy ne hagyjanak értéktárgyakat autóikban, még ha nyilvános parkolót is használnak, mert könnyen bűncselekmény áldozatai lehetnek.