A szerbiai utakon vasárnap este fokozott a forgalom, a legtöbb jármű azokon az utakon van, amelyek Montenegróba, Macedóniába és Bulgáriába vezetnek – közölte a Szerbiai Autó-motoros Szövetség (AMSS).

A szövetség közlése szerint mintegy 15 perces várakozásra kell számítani a Stara Pazova-i fizetőkapunál Belgrád irányába, s ugyanennyit kell várni a Nais fizetőkapunál is.

Nagy türelemre van szükségük azoknak is, akik a határátkelők felé indultak: a legtöbbet, mintegy három órát a röszkei autópálya-átkelőn kell várakozni, hogy az ember elhagyhassa Szerbiát. Az AMSS szerint ugyanitt a Szerbiába irányuló forgalom résztvevőinek alig fél órát kell várniuk. (Ezzel az állítással nem értenének egyet a Határfigyelők Facebook-csoport tagjai – de hát ez a hivatalos álláspont…)

A gradinai határon mintegy 60 perces várakozásra kell számítani, a szerb-macedón határon 30-60 percet kell várni mindkét irányba.

A macedón Kanal 5 tudósítása szerint Görögország és Macedónia határán mintegy két és fél órát kell várni.

A Horvátországba indulók a legrosszabbul akkor járnak, ha Šid felé veszik az irányt, itt négy óra várakozásra kell számítani.