Siniša Mihajlović, az olasz első osztályban szereplő Bologna edzője a szombat délutánra összehívott rendkívüli sajtókonferencián a jelenlévő újságírókkal közölte, hogy agresszív leukémiát állapítottak meg nála.

„Én akartam összehívni az újságírókat, de azt kértem, hogy tartsák tiszteletben az intim szférámat. Azt szerettem volna, hogy én legyek az, aki közli a helyzetemet a csapattal és a közvéleménnyel. Ez azonban sajnos nem történt meg, nem tartották tiszteletben a kérésemet, mivel egyeseknek az volt a céljuk hogy eladjanak néhány ezerrel több újságot” – mondta a Mihajlović, aki a Corriere dello Sport szerkesztőire volt mérges, ugyanis a lap szombati számának címoldalán már ott volt a képe és az is, hogy valamilyen betegségben szenved.

„Megcsinálták a teszteket, amelyek után kiderült, hogy leukémiás vagyok. Kemény csapás volt ez, napokon át sírtam. Az embernek ilyenkor az egész élete lepereg előtte. Elmagyaráztam a játékosaimnak, hogy támadnunk és győznünk kell. Ha várunk és védekezünk, akkor az ellenfél betalál. Muszáj a saját taktikámat alkalmaznom, s nem kételkedem abban, hogy győzni fogok. Győzni fogok a családomért, a gyerekeimért és mindazokért, akik szeretnek. Biztos vagyok abban, hogy valamennyien azt gondolják, én vagyok az egyike azoknak az embereknek, akik nem betegedhetnek meg. Edzem mindennap, erős vagyok, február végén elvégeztek a teszteket, s minden rendben volt. Májusig edzettem, fociztam. Nem éreztem se azt, hogy fáradt lennék, se fájdalmat. Apám rákban halt meg, ezért rendszeresen járok vizsgálatokra. Senki nem gondolhatja azt magáról, hogy elpusztíthatatlan. Senki nem gondola arra, hogy ez vele megtörténhet, amikor viszont bekövetkezik, akkor sokkol bennünket a hír. Olyan ez mikor rémálmunk van, s napokon át tart az ébredés, ami után az ember felfogja, hogy ez nem egy rémálom” – mondta az 50 éves szakvezető, aki januárban másodszor ült le a Bologna kispadjára, s sikerült kiharcolnia az együttessel a bennmaradást. A Nemzeti Sport információi szerint Mihajlović azt is közölte, hogy folytatja a munkát a csapattal.

Siniša Mihajlović edzői pályafutása során a Bolognát irányította, majd a Catania, a Fiorentina edzője volt, 2015-től pedig a szerb labdarúgó-válogatott szövetségi kapitányaként tevékenykedett. Utána a Sampdoria, a Milan és a Torino trénere volt, s másfél hétig a lisszaboni Sportingot is vezette.

Játékos pályafutását szülővárosában, a horvátországi Borovóban kezdte, majd az újvidéki Vojvodinában játszott, ahonnan a belgrádi Crvena zvezdába igazolt, amellyel Bajnokok Európa Kupját nyert, miután a döntőben a büntetők magabiztosabb értékesítése után legyőzték a francia Marseille-t. A BEK győzelem után egy évvel Olaszországba szerződött, ahol a Romában, a Sampdoriában és a Lazióban is megfordult, majd az Interbe igazolt, ahol befejezte aktív pályafutását.