Újabb figyelmeztetést adott ki vasárnapra a Köztársasági Hidrometeorológiai Intézet, melyben ismételten arra figyelmeztetnek, hogy Szerbia északi, nyugati és középső részein záporok, zivatarok várhatók, jég és nagy mennyiségű eső kíséretében, míg az ország keleti és déli területein rendkívül meleg lesz, 35 fokos csúcsértékekkel.

Heves zivatarokra figyelmeztetnek a szerbiai meteorológusok

Vasárnap Szerbia északi, nyugati és középső részein heves záporok, zivatarok alakulhatnak ki, melyeket mennydörgés, jégeső, és erős széllökések kísérhetnek – figyelmeztet a Köztársasági Hidrometeorológiai Intézet. Az ország keleti és déli területein vasárnap rendkívül meleg lesz, 35 fok körüli csúcsértékekkel.

A meteorológusok szerint a hirtelen légköri változás Horvátország irányából érkezik, ahol narancssárga riasztás van érvényben, a tengermelléken éppúgy, mint az ország belsejében. A meteorológusok előrejelzése szerint az időjárás változás kiadós eső, viharos erejű szél, mennydörgés és jég kíséretében érkezik. A hőmérséklet a múlt héthez viszonyítva tíz, vagy több fokot is visszaesik.

Az Istramet horvát meteorológiai portál jelentése szerint Horvátországban egész héten változékony időjárás várható.

Szerbiára vonatkozóan Đorđe Đurić meteorológus azt mondta, a következő tíz napban friss időre van kilátás, a hőmérő higanyszála nem fog harminc fok fölé kúszni.