Augusztus végéig több mint 30 helyszínen nyolcvannál is több produkció látható a július 10-én kezdődő 70. Dubrovniki Nyári Játékokon – olvasható a rendezvény honlapján.

A játékok komolyzenei koncertekkel kezdődnek. A nyitónapon a Hannoveri Állami Opera zenekar lép fel. A gálaműsort hagyományosan a dubrovniki Szent Balázs-templom (Crkva svetoga Vlaha) előtti téren rendezik meg, írja az MTI.

A legjobb horvát és neves külföldi művészeket felvonultató programok az európai kulturális örökség, Dubrovnik városa és a fesztivál mítoszait tárják fel, megkérdőjelezik a múltat és a jelent, a környezetet, valamint a hagyomány és a modernitás közötti kapcsolatot – fogalmaztak a rendezők.

A rendezvény színházi részében a számos horvát alkotás mellett világhírű szerzők – köztük Virginia Woolf és William Shakespeare – műveiből is láthat előadásokat a közönség.

A zenei alkotások közül kiemelkedik a tel-avivi születésű New York-i trombitás, Avishai Cohen és az Il Volo világhírű olasz énektrió.

A kísérőprogramok között könyvbemutatók, filmvetítések és kiállítások is szerepelnek.

Az eseménysorozatot a horvát közszolgálati televízió és rádió (HRT) filharmonikusai zárják Enrico Dindo vezénylésével augusztus 25-én.

A Dubrovniki Nyári Játékok a legrégebbi és legnagyobb presztízsű horvát fesztivál.