A drágulások ellenére Görögország idén nyáron is az egyik legnépszerűbb célpont a szerbiai turisták körében, az élelmiszer ára azonban üdülőhelyenként változik.

A Blic napilap számításai szerint amennyiben egy család nem visz magával élelmiszert, hanem azt a helyi boltokban, és gyorsbüfékben vásárolja meg, és a tíznapos nyaralás során legfeljebb egyszer ebédel étteremben, akkor a pénztárcában legalább 370 eurónak kell lennie.

A görög boltokban az árak valamivel magasabbak, mint Szerbiában, de egy tíznapos egyéni, páros, vagy akár családi nyaralást is meg lehet úszni viszonylag olcsón, úgy hogy azért az ember közben finom falatokat is fogyaszt, amennyiben akciós termékeket vásárol, amelyekből nincs hiány.

A turisztikai irodák és a napokban hazatért turisták beszámolói szerint is a szigeteken magasabbak az árak, de mindössze egy euróval.

A gírosz szendvicsben 2-3,5 euróba kerül, míg porcióban 5-8 eurót is elkérnek érte. A legolcsóbb éttermekben egy ebéd 10 euróba kerül, a pizza pedig 5 és 12 euró közötti áron kapható.

A boltokban a kenyér egy euróba kerül, a tej literje 1,1-2,5 euró, a joghurt 2-4 euró. Hat darab tojásért másfél eurót kérnek, a szalámi kilója 7-16 euróba kerül. Tésztát 2 euróért lehet venni, a burgonya ára 75 eurócent, a tök pedig 90 eurócentbe kerül.

Egy kiló akciós oldalas 4,2 euróba kerül, a baromfihús árát pedig 6,28 euróról akár 4,38-ra is leengedik. A szuvlaki kilogrammja 5-6,6 euróba kerül, míg a gyorséttermekben egy szuvlaki-szendvicsért 2-2,5 eurót kérnek.

Egy gombóc fagyi 1,5 euróba kerül, az üdítő és a sör ára 2-3 euró körül alakul, a bor pedig akár 20 euró is lehet. Az ásványvíz fél euróba kerül.