Már hetekkel az esemény előtt minden jegy elkelt a csütörtök esti Miklósa Erika koncertre. A nagyszabású komolyzenei koncertet az egy évvel ezelőtt átadott szabadkai Zsinagógában szervezték.

Az esten fellépett még Balázs-Piri Soma, a Virtuózok korcsoportgyőztese, valamint a Szegedi Szimfonikus Zenekar, akiknek Paskó Csaba karnagy vezényelt. A koncerten Orbán Viktor, Magyarország miniszterelnöke is részt vett. Az eseményt a szabadkai VM4K szervezte, tudósít a Pannon RTV.

Néhány perccel a koncert kezdete előtt megérkezett az est díszvendége, Orbán Viktor is. Magyarország miniszterelnökét a zsinagóga előtt Pásztor István, a VMSZ elnöke fogadta.

A koncertre mintegy ezer jegy kelt el. A szabadkai Zsinagóga egyébként Európa második legnagyobb zsinagógája. A lelkes komolyzene rajongók már több mint egy órával a koncert előtt a szabadkai Zsinagóga környékén várakoztak, hogy élőben hallhassák Miklósa Erika opera-énekesnőt.

A koncerten egy ifjú tehetség, Balázs-Piri Soma, a Virtuózok korcsoportgyőztese is fellépett, aki egyébként vajdasági, horgosi születésű.

A Szegedi Szimfonikus Zenekar már korábban megígérte, hogy amint befejezik a szabadkai Zsinagóga felújítását, eljönnek fellépni. A zenekart Paskó Csaba karnagy vezényelte. A komolyzenei koncert legnagyobb sztárja azonban Miklósa Erika opera-énekesnő volt, akinek gyermekkori kötődése is van Szabadkához és a Zsinagógához:

„Nagyon sokat elsétáltam itt a Zsinagóga előtt, ugyanis a nagyszüleim nem messze laktak innen, édesanyám vajdasági származású, bár nem ide való, hanem Újvidék mellé, Bácsföldváron született, de a nagyszüleim ide költöztek, hogy közel legyenek a magyar határhoz, mi Kiskunhalason laktunk. Én szinte egy héten négy-öt napot itt voltam.”, nyilatkozta az énekesnő a Pannon RTV-nek.

Az esemény a Vajdasági Magyar Képző-, Kutató- és Kulturális Központ szervezésében valósult meg, több hónapig készültek az eseményre.

Fotók: pannonrtv.com