Szijjártó Péter magyar külgazdasági és külügyminiszter, Szerbia Kormányának képviseletében pedig Goran Knežević gazdasági miniszter, Branko Ružić államigazgatási és önkormányzati miniszter, valamint Nela Kuburović igazságügyi miniszter, illetve az Elnöki Hivatal számos munkatársa jelenlétében felavatják július 8-án, hétfőn reggel 8 óra 30-kor a mórahalmi Kolo Szerb Kulturális Központ épületét.

Magyarország és Szerbia kulturális és társadalmi integrációjában, valamint a két ország identitása megőrzésében fontos, közös állomás a mórahalmi Kolo Szerb Kulturális Központ.

Az államközi kapcsolatok jelentős mértékű javulása óriási lehetőséget jelent Mórahalom város számára, amely esélyt kihasználva a település önkormányzata mérföldkőnek számító fejlesztést valósított meg a civil szervezetekkel együttműködésben.

„Hagyományaink, valamint a jövő nemzedéknek átörökítendő értékeink és országaink gazdasági, kulturális, társadalmi és hitéleti fejlődését szolgáló Kolo Központ új dimenziókat nyit a határ két oldalán élők kapcsolatfelvételében, valamint az egymás mellett élés „határok nélküli” jövőjében.” – olvasható a meghívóban.

Az ünnepélyes megnyitó keretében Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter átnyújtja a „Balkán Kulcsát” Čedomir Janjićnak, Nagybecskerek város polgármesterének.

tuti