Nenad Čanak, a Vajdasági Szociáldemokrata Liga elnöke azt mondta, hogy az ellenzéki vezetők közül csak Čedomir Jovanovićtyal, a Liberális Demokrata Párt elnökével tartja a kapcsolatot. Čanak a Blic napilapnak adott interjújában arról beszélt, hogy az ellenzék egy része nem bojkottálja a képviselőház munkáját, hanem sajtótájékoztatókat tart és részt vesz a bizottságok munkájában.

A liga elnöke rámutatott, hogy bizonyos ellenzéki vezetők, mint például Obradović, Jeremić és Stamatović ugyanazokat a nacionalista és centralista elveket vallják, mint a hatalmi párt, csak sokkal szélsőségesebb formában. Ezt Čanak annak kapcsán jelentette ki, hogy egyes ellenzéki vezetők pártját nem tartják valódi ellenzéki pártnak.

A VSZL elnöke azt mondta, a koszovói kérdést úgy lehet megoldani, ha elismerik annak függetlenségét, azzal, hogy Szerbia nemzetközi garanciákat kap kulturális és gazdasági érdekeinek védelmére, az erre vonatkozó dolgokat pedig tételesen kell felsorolni és definiálni.

„Koszovó nem Szerbia, hanem egy terület, melyen állami keretek között emberek élnek” – mutatott rá Čanak.

Vajdasággal kapcsolatosan a liga vezetője azt mondta, hogy a tartomány fejlődéséhez arra van szükség, hogy felhagyjanak azzal, hogy elveszik vagyonát és bevételeit, mint ahogy azzal is, hogy Vajdaságot néhány belgrádi irodából irányítják.

„Amint ez megvalósul, rögtön jobb lesz” – vélekedik Nenad Čanak.