A horvátországi Szlavóniában élő jószágtenyésztők az állami intézmények segítségét kérik, hogy mielőbb felszálljon a kisrepülőgép és elkezdje a szúnyogirtást. Míg ez nem történik meg, a Bilja településen élők közül néhányan úgy döntöttek, hogy kék gázolajjal kenik be a jószágokat, közli a hírt a horvát RTL.

„Tessék, a rongyot belemártottuk a gázolajba, s muszáj ezeket a kis, szerencsétlen szamarakat megmentenünk. Mindenki láthatja, hogyan vakaróznak, nincs egy pillanatnyi nyugtuk se, nem tudnak élni… Harapnak is. A malacok lefogytak, a tehenek kevesebb tejet adnak” – mondta az RTL-nek egy biljai lakos, miközben az összes szamarát bekente gázolajjal, s közben azt kérdi, vajon ezért megbüntet-e majd az állam.

A zentai szúnyogirtás annyit ért, mint halottnak a napszemüveg

Hatalmas volt az öröm a zentaiak körében, amikor csütörtökön közöltük a hírt, hogy aznap este légi és földi szúnyogirtás is lesz a városban. Már aznap este kaptunk pár üzenetet az olvasóinktól, hogy ez bizony elég gyengére sikeredett, mert a repülőgép eyszer húzott el a Tisza mellett, s a földi permetezés is igencsak gyér volt.

„Igyekszünk megmenteni a malacokat, a jószágokat, itt van a kék gázolaj, remélem az állam nem büntet majd meg bennünket azért, mert nem arra használjuk, amire kellene. De meg kell mentenünk őket, mert ez az állapot nem normális, megbolondulnak a malacok. A lovakat el kellett vinnünk, nekik vékony a bőrük, a szamarak megbolondulnak. Hogy ebből mi lesz lesz, nem tudom. Ezt se ember, se állat nem bírja ki” – nyilatkozta a helyi jószágtenyésztő.