Hatalmas volt az öröm a zentaiak körében, amikor csütörtökön közöltük a hírt, hogy aznap este légi és földi szúnyogirtás is lesz a városban. Már aznap este kaptunk pár üzenetet az olvasóinktól, hogy ez bizony elég gyengére sikeredett, mert a repülőgép eyszer húzott el a Tisza mellett, s a földi permetezés is igencsak gyér volt. Ennek ellenére másnap, vagyis pénteken mintha kevesebb lett volna a szúnyog, a Tiszavirág Fesztiválon résztvevőktől nem kaptunk panaszüzeneteket.

Szombaton azonban már egész más volt a helyzet, több szülő is jelezte, nem lehet megmaradni a szúnyogoktól a városban, s főleg a késő délutáni órákban vált tarthatatlanná a helyzet, amikor előbújtak a rovarok, s a nőstény példányok elkezdték a lakmározást.

A legnépszerűbb közösségi oldalon létrehozott zentai csoportokban is sorra jelentek meg a képek azokról a gyerekekről, akiket a szúnyogok nem kíméltek. A legtöbben a városvezetést hibáztatták a későn és mint utólag kiderült eredménytelenül elvégzett szúnyogirtás miatt. Több polgár is felháborodásának adott hangot, hogy bezzeg tüzijátékra volt pénz, meg parkfelújításra is jutott a Tisza melletti bevásárlóközponttal szemben, de egy rendes szúnyogirtást már nem sikerült megvalósítani.

Az utóbbi időben egyre több panasz érkezik hozzánk a zentai önkormányzat munkájára: nem tudták megmenteni, ezért bezárt a több száz embernek munkát adó cukorgyár, késnek a pályázatok kiírásával, aztán, ha ki is írják, nem tartják be a határidőket, s hetek múlva teszik közzé az eredményt, este nagyon sok helyen nem égnek a lámpák a városban, az utak kátyúsak, a füvet is csak egyes részeken nyírják, több olyan játszótér is van, amelyen a gyerekek nem tudnak játszani, mert a kisebbek eltűnnek a fűben, ami ideális búvóhely a szúnyogoknak, amelyből mint olvashattuk, továbbra sincs hiány. A medence felújítása május végén kezdődött, így biztos, hogy júniusban a zentaiak nem fürödhetnek az olimpiai medencében.

Hogy a zentai polgárok közül azok, akik itt maradtak, s nem külföldön kerestek boldogulást, meddig tűrik azt, hogy egy olyan vezetőség irányítsa a várost, amely folyamatosan bizonyítja, hogy erre alkalmatlan, azt csak a helyiek tudják, akiknek jövőre alkalmuk lesz az önkormányzati szavazáson véleményt mondani a Szerb Haladó Párt és a Vajdasági Magyar Szövetség elmúlt időszakban közösen elvégzett munkájáról.

Nyitóképünkön az egyik zentai kisgyerek szúnyogcsípésekkel teli alsó lábszára látható