A horvát rendőrség két fiatalembert állított elő, akiket azzal gyanúsítanak, hogy öt személyt megtámadtak Brač szigetén, akik közül ketten szerb nemzetiségűek – írja az Index.hr. Az eset Supetarban történt.

A rendőrség arról kapott bejelentést, hogy a településen több fiatal randalírozott és fiatalokat támadott meg. A helyszín közelében csakhamar letartóztattak egy 22 éves fiatalembert, akit ittasság miatt a kijózanítóba szállítottak. A gyanú szerint ő lehet az egyik támadó. Splitben fogtak el még egy gyanúsítottat. A horvát rendőrség szerint a 19 éves fiatal szintén részt vehetett a támadásban. A sértettek könnyebb sérüléseket szenvedtek.

A horvát rendőrség közleménye szerint alapos a gyanú, hogy a fiatalok azért támadták meg társaikat, mert azok szerb nemzetiségűek.

Az N1 azt írja a Dalmatinski portalra hivatkozva, hogy a megtámadott fiatalok idénymunkásként dolgoznak a szigeten. Mindannyian horvát állampolgárok, ketten közülük vukovari szerbek. Az egyik áldozat elmondása szerint munka után mentek haza, amikor rájuk támadtak, azt kiabálták: Hol a szerb? Majd nekikestek. A fiatalember elmondta, ha nem jön a taxis, aki elkezdett dudálni, meg is ölhették volna őket.