Kivágták a bokrokat, megkeresték a legnagyobb létrát, előszedték a finomságokat. Teljesen feleslegesen. Órákig próbáltak lehozni egy eltévedt macskát a tűzoltók egy vasúti hídról Nagy-Britanniában, az állat azonban megunta a várakozást és egyszerűen hazasétált.

A BBC beszámolója szerint az ötéves Hatty két hete tűnt el, és hat napja vették észre a Plymouth és Saltash közötti Royal Albert híd peremén – idézte fel a történteket a Hvg.hu. A tűzoltók figyelték az állatot, majd úgy döntöttek, megpróbálkoznak a mentőakcióval. Kivágták a bokrokat, hogy jobban elférjenek, a helyszínre hozták a legmagasabb létrájukat, és különböző finomságokkal próbálták magukhoz csalogatni a cicát.

Megunta a hídon rekedt macska a tűzoltók mentőakcióját, inkább hazasétált

Diszkréciót biztosító, fedett alomtálca, amelyik tisztítja magát, a „szemetet” pedig összecsomagolja egy zacskóba. Közben pedig a macskánk egészségi állapotáról is beszámol – persze nem neki, hanem nekünk. Ilyen készülékkel állt elő egy most induló gyártó, a kínai iKuddle.

Mivel semmi sem hozott eredményt, feladták. Már a következő mentőakciót tervezték, amikor a macskának elege lett: egyszerűen lesétált, és nyávogni kezdett a százötven méterre lakó gazdi ajtaja előtt. „Kicsit sovány és büdös volt, de amikor beengedtem, azonnal befutott az ágyába” – mesélte a boldog gazdi.

Bridge cat ‘walks home’ after failed rescue

A pet cat that was „stuck” on a railway bridge for six days, sparking a major rescue operation, has walked home. Five-year-old Hatty got trapped on the 30ft (9m) section of the Royal Albert Bridge, which connects Plymouth and Saltash, on Friday.

Arról nem érkezett hír, hogy a tűzoltók mit szóltak a cica magánakciójához.