A Rákóczi Szövetség a Magyar Nemzeti Tanács segítségével Vajdaság szerte 1450 iskolatáskát oszt szét magyar osztályokba induló végzős óvodásoknak. A zentai Margaréta óvoda 32 gyerkőce is megkapta az iskolatáskákat, de Zenta községben összesen 151 gyermeket támogatnak, tudósít a Pannon RTV.

A Magyar Nemzeti Tanács 2013 óta működik együtt a Rákóczi Szövetséggel. A szoros kapcsolat célja, hogy a magyar gyerekek magyar oktatási intézményben folytassák tanulmányaikat, ezzel megőrizve identitásukat.

— A Rákóczi Szövetségnek köszönhetően a februári hónapban minden iskola-előkészítős gyermek megkapta Mátyás király könyvet, a mai napon átvehették itt Zentán a Margaréta óvodában a leendő elsősök az iskolatáskát, szám szerint harmincketten kapták meg az iskolatáskát, 15 legény és 17 nagylány, de Zenta községben 151 iskolatáskát fogunk kiosztani az elkövetkezendő napokban, nyilatkozta a Pannon RTV-nek Jerasz Anikó a Végrehajtó Bizottság elnöke.

Szeptember első napjaiban a Magyar Nemzeti Tanács minden magyar elsősnek beiskoláztatási csomagot is ajándékoz, valamint megkapják a Rákóczi Szövetség ösztöndíját is – tette hozzá Jerasz Anikó.

— Örömmel tudom mondani, hogy ez a magyar iskolaválasztási programja a Rákóczi Szövetségnek még 2004-ben a Felvidéken indult, ez gyakorlatilag teljessé válik a Kárpát-medencében, hiszen a Felvidék és Kárpátalja egésze mellett most már sikerült egész Vajdaságra is ezt a programot kiterjeszteni. A korábbi években csak a szórványterületeket érintette, mondta Csáky Csongor, a Rákóczi Szövetség elnöke.

Kárpát-medence szerte összesen 8000 végzős óvodás gazdagodik új iskolatáskával, ebből Vajdaságban 1450 kerül a gyerkőcök hátára.