Györe László nagyon közel volt pályafutásának legjobb eredményéhez: a zentai teniszező a Roland Garros harmadik fordulójában a döntő játszmában 4:2-re vezetett a hetedik helyen kiemelt Nisikori Kej ellen, azonban a japán teniszezőnek sikerült fordítania, így 6:4, 6:7 (6-8), 6:3, 4:6, 8:6-ra nyert, s ő jutott be a nyolcaddöntőbe az év második Grand Slam-tornáján. Györe a második játszmát 1:4-ről nyerte meg, de végül élete első ötszettes mérkőzésén nem sikerült győznie. Ennek ellenére ismét bizonyította, hogy a top10-es játékosok ellen is van keresnivalója, s csak idő kérdése, hogy a Dominic Thiem és a Juan Martín del Potro elleni győzelmek után mikor nyer majd egy újabb top10-es játékos ellen.

Az első játszmában 2:2-nél előbb Györe nyerte el ellenfele adogatójátékát, majd azonnal el is veszítette a sajátját, s utána fej-fej mellett haladtak a játékosok, azonban 5:4-nél Nisikori másodszor is breakelt, így 6:4 arányban az övé lett a szett. A folytatásban is a japán teniszező volt a jobb, s igen gyorsan 4:1-es vezetésre tett szert, azonban Györének sikerült egyenlítenie, majd a rövidítést úgy nyerte meg, hogy Nisikorinak szettlabdája volt 6:5-nél a kétjátszmás előnyhöz, azonban Györe sorozatban három pontot nyert, és egyenlített.

A harmadik szettben a hetedik helyen kiemelt játékos 1:1-nél és 5:3-nál is elnyerte Györe adogatójátékát, így ismét előnybe került.

A negyedik szett három breakkel kezdődött, amiből Györe jött ki jobban, ő ugyanis kétszer nyerte el Nisikori adogatójátékát, míg a japánnak ez csak egyszer sikerült. A break-előnyt Györe a szett végéig megőrizte, így 6:4-re az övé lett a játszma, s következhetett a döntő szett.

Györe számára álomszerűen kezdődött az ötödik jászma, hiszen két breaknek köszönhetően percek alatt 3:0-s előnyre tett szert. Nisikori nem adta fel, egy breaket sikerült visszavennie, de utána Györe magabiztosan nyerte meg az adogatójátékát, s 4:2-es előnyre tett szert élete első ötszettes mérkőzésén. Nisikori azonban ez sem zavarta meg, s előbb szépített, majd egy breakkel egyenlített, majd a vezetést is megszerezte (5:4). Ha nehezen is, de Györe megnyerte a tizedik játékot (5:5). A tizennegyedik játékban Nisikorinak sikerült harmadszor is elnyernie ebben a szettben Györe adogatójátékát, ami a japán teniszező győzelmét jelentette, aki 6:4, 6:7, 6:3, 4:6, 8:6-ra győzött, s bejutott a legjobb tizenhat közé.