Györe László továbbra is százszázalékos a Roland Garroson: a zentai teniszező úgy jutott be az év második Grand Slam-tornáján a legjobb 32 közé, hogy játszmát sem veszített. A torna 31. kiemeltje az első fordulóban a 31 éves Albert Ramos Vinolast győzte le 6:3, 6:2, 7:6-ra, szerdán pedig az ausztrál színekben versenyző, 19 éves Alexei Popyrin ellen nyert 6:4, 7:6 (7-4), 6:4 arányban.

Györe az első játszmában 3:3-nál nyerte el a Spanyolországban élő ellenfele adogatójátékát, s habár 5:3-nál Popyrin adogatásakor játszmalabdája volt, ezt nem sikerült megnyernie, utána azonban magabiztosan hozta a saját adogatójátékát, és így 6:4-re az övé lett az első játszma.

A második szett végén Popyrinnak két játszmalabdája is volt a 7:5-ös győzelemhez, azonban Györe mindkettőt hárította, majd magabiztosan, 7-4-re megnyerte a rövidítést, így kétszettes előnyre tett szert.

A harmadik játszmában Györének 2:1-nél, Popyrinnek pedig 4:4-nél volt két break-labdája, de egyikük sem élt a lehetőséggel. A tizedik játékban Popyrin adogatásakor Györe 40:15-re vezetett, vagyis két meccslabdához jutott, azonban az ausztrál színekben versenyző játékos mindkettőt hárította, a harmadikat azonban már nem tudta, így Györe 6:4, 7:6, 6:4 arányban nyert, és bejutott a harmadik fordulóba.

Györe László következő ellenfele a nyolcaddöntőbe jutásért a japán Nisikori Kej lesz, aki négy játszmában nyert a francia Jo-Wilfried Tsonga ellen.

A győzelemnek köszönhetően Györe a napi világranglistán öt helyet lépett előre, és a 32. helyről feljött a 27. pozícióra. A legjobb 32 közé jutásért pedig 143 ezer euróval gazdagodott.