Györe László pazar teljesítményt nyújtva jutott be a Roland Garros második fordulójába: az év második Grand Slam tornájának első fordulójában a zentai teniszező 6:3, 6:2, 7:6 (7-2) arányban nyert a spanyol Albert Ramos Viñolas ellen, akit 2017 májusában a világranglista 17. helyén jegyeztek.

A 31. helyre rangsorolt Györe esélyt sem adott a nála hét évvel idősebb Ramosnak: az első játszmában kétszer, 2:2-nél és 5:3-nál nyert el a spanyol adogatójátékát, a második szettben pedig 3:2-nél, majd 5:2-nél breakelt, így igen gyorsan kétjátszmás előnyre tett szert.

A harmadik játszmában Györe 4:3-as vezetésénél nyerte el Ramos adogatójátékát, azonban nem tudta befejezni a meccset, mivel hiába adogatott a kilencedik játékban a mérkőzésést, a spanyol játékos breakelt, majd egyenlített. A tizenegyedik játékban 40:40-nél Györe egy ász értékű adogatást ütött, majd egy hosszú pont végén, szenzációs ütéssel, a levegőben levő labdát ütötte pár miliméterre a vonalon belülre. A szett a rövidítés során dőlt el: Györe a tie-break elején két minibreakkel gyorsan elhúzott 4:0-ra, s innen Ramos már nem tudott fordítani, így Györe László 6:3, 6:2, 7:6 arányban nyert, és bejutott a második fordulóba.

Györe következő ellenfele az ausztrál színekben versenyző Alexei Popyrin (109. a világranglistán) lesz: a mindössze 19 éves, a tornán szabadkártyával induló teniszező az első fordulóban négy játszmában győzte le a francia Ugo Humbert-t.