A Gróf Széchenyi Család Alapítvány és a Stádium Társadalmi és Kulturális Hírlap közzétette a Stádium-díj jelöltjeinek listáját: a jelöltek között szerepel a zentai Bolyai Tehetséggondozó Gimnázium és Kollégium két tanára, Balla Ákos és Esztelecki Péter, Máriás Endre, a Vajdasági Magyar Újságíró Egyesület elnöke (mindhármukat a Bolyai Tehetséggondozó Gimnázium jelölte), valamint Rúzsa Magdi énekes, akit a Szent Benedek Iskola Budaörsi Tagintézmény terjesztett fel a díjra.

A Gróf Széchenyi Család Alapítvány és a Stádium Társadalmi és Kulturális Hírlap a múlt évben a Kárpát-medencében élő magyar középiskolások nemzeti értékek mentén való megszólítása érdekében megalapította a Stádium-díjat. A kezdeményezés több ezer diákot mozgósított. A diákság három kategóriában – a közélet, a tudomány és a művészet területén – állíthatott jelölteket, akikre a Stádium-díj honlapján szeptember 21. és november 15. között szavazhatnak majd elektronikusan a középiskolások. Széchenyi Tímea, gróf Széchényi Ferenc egyenesági leszármazottja, az Alapítvány kuratóriumának elnöke örvendetesnek tartja, hogy egyre több iskola csatlakozik a Stádium-díjjal kapcsolatos kulturális programokhoz. Úgy fogalmazott: „Amikor majd a diákok a Széchenyi István szellemiségét szimbolizáló díjról döntenek, lényegében arról is markáns véleményt mondanak, hogy milyen értékeket tartanak igazán fontosnak az összmagyarság szempontjából.”

Dr. Fazekas István, a Stádium Hírlap főszerkesztője tájékoztatást adott arról is, hogy a jelöltállítással máris egyfajta kulturális kampány vette a kezdetét, annak érdekében, hogy a diákság a jelölteket méltó módon bemutathassa. Ennek érdekében több olyan rendezvény is lesz a közeljövőben, ahol a jelöltek és a diákság képviselői együttesen szerepelnek majd.

A jelöltek:

Közélet: Baji Balázs, Füzesséri József, Horváth Anna, Hosszú Katinka, Kozma Imre, Kubik József, Máriás Endre és Orbán Zsolt.

Tudomány: Baranyai József, Erdős Mátyás, Esztelecki Péter, Halácsy Péter, Dr. Horváth József, Dr. Néda Zoltán, Orbán Zsolt, Rubik Ernő és Dr. Zacher Gábor.

Művészet: Balla Ákos, Caramel, Csukás István, Kovács Ádám, dr. Láczayné Pipoly Csilla, Orsós Krisztián, Rúzsa Magdi, Tóthné Páncsics Edina, Vécsei H. Miklós, Vidnyánszky Attila és ifj. Vidnyánszky Attila.

A Stádium-díjjal kapcsolatos aktív együttműködés érdekében a középiskolák a www.stadiumdij.hu honlapon regisztrálhatnak. A Stádium-díj fővédnöke gróf Széchenyi Géza, gróf Széchenyi István dédunokája, és Prof. Dr. Kásler Miklós miniszter, az Emberi Erőforrások Minisztériumának vezetője.