Csütörtökön éjjel fémtolvajok mintegy egy kilométer kábelt vágtak le és loptak el a Kupuszinát Apatin irányából elektromos energiával ellátó magasfeszültségű távvezetékről, így a település mintegy kétezer lakosa több órára áram nélkül maradt.

A Radio Dunav értesülései szerint a villanygazdaság szakemberei a hibabejelentést követően a terepre érkeztek, hogy elhárítsák a problémát, és megállapították, hogy közel ezer méter kábelt loptak el, amiről értesítették a rendőrséget is, amely elvégezte a helyszínelést.

Kupuszina néhány órán át sötétségben volt, az áramellátást Monostorszeg (Bački Monoštor) irányából biztosították. Azt még egyelőre nem tudják, hogyan sikerült a tolvajoknak a tizenöt méter magasságban lévő, feszültség alatt lévő kábeleket ellopniuk.

Az első becslések szerint mintegy ezer méter 50mm2 átmérőjű rézkábelt loptak el, melynek feketepiaci értéke húszezer euró. A Radio Dunav értesülései szerint a rendőrség nagy erőkkel nyomoz az elkövetők után, a vizsgálat során azokat is meglátogatják, akikről a rendőröknek tudomása van, hogy lopott rezet szoktak felvásárolni.

Nyitókép: Pixabay