Nem fukarkodott a büntetésekkel az Európai Kézilabda-szövetség bírósága, amely a Mol-Pick Szeged és a Vardar Szkopje közötti Bajnokok Ligája-negyeddöntő visszavágóján történt botrány miatt a két klubot ötezer, illetve nyolcezer euró befizetésére kötelezte, viszont a szegediek közül három játékos és két hivatalos személy is fizethet. Ez utóbbi közül az egyik Marko Krivokapić, aki az EHF-küldötsséggel szemben viselkedett nem megfelelően, emiatt kétezer eurós büntetés befizetésére kötelezték, írja a Nemzeti Sport.

Az európai szövetség (EHF) bírósága majdnem három hét után, pénteken hozta meg határozatait:

Rogerio Ferreira Moraes esetében nem szabott ki további büntetést. A bizottság megállapította, hogy miután a szabálytalanság nem volt erőszakos és nem jelentett különösebb veszélyt az ellenfélre, az akkor alkalmazott piros lappal történt kizárást megfelelőnek tartja.

Dean Bombačnak 3000 eurót kell fizetnie, mert rátámadt ellenfelére, és az ilyen önbíráskodás nem tolerálható.

Matej Gaber és Jorge Maqueda egyaránt 2000 eurós bírságot köteles befizetni: előbbi a dulakodásban való részvételért, utóbbi azért, mert a kizárás ellenére visszatért a pályára.

Đorđe Ignjatović és Marko Krivokapić az EHF-küldöttség elleni helytelen viselkedés miatt szintén 2000 eurós bírságot kapott.

A Mol-Pick Szegedre a csapat viselkedéséért és a rendzavarás miatt 5000, a Vardarra 8000 eurós bírságot szabott ki a fegyelmi bizottság – utóbbi esetében súlyosító körülménynek számított, hogy a klubot az idény során hasonló jogsértésért már szankcionálták.

Az ítéletek ellen hét napon belül lehet fellebbezni a fellebbviteli bírósághoz.