A negyvenöt éves anya és a tizennyolc éves ikerlányainak a holttestét találták meg a rendőrök Bécsben a Floridsdorf városnegyed egyik tömbházában. Az esettel kapcsolatban több tisztázatlan körülmény is van, ezért egyelőre csak találgatások láttak napvilágot, hogy mi is történt Vesna M.-mel és a lányaival – írja az oe24.at.

A rendőrség és a tűzoltóság egy riasztás után ment ki a helyszínre, s mivel senki nem nyitott ajtót, így kénytelenek voltak betörni az ajtót: az előszobában megtalálták a 45 éves nő holttestét, a nappaliban pedig a két ikerlány élettelen testét is felfedezték, akik a szomszédok elmondása szerint a kanapán feküdtek mozdulatlanul.

Habár semmilyen erőszakos cselekményre vonatkozó jelet nem találtak, a rendőrség mégis vizsgálja a nem mindennapi esetet, s egyelőre az idegenkezűséget sem zárták ki, főleg azért nem, mert a család nem volt ismeretlen az osztrák hatóságok előtt. Az anya és a két lánya háromszor menekültek el az erőszakoskodó családfőtől egy ilyen helyzetekre létrehozott, úgy nevezett biztonságos házba. A férfi és a nő kapcsolata megszakadt, s Vesna M. onnantól kezdve egyedül nevelte a két lányát, ám több eset is utalt arra, hogy ez meghaladja az állapotából eredő képességeit, mivel mentális problémákkal küzdött.

Két évvel ezelőtt márciusban egy szomszéd vagy ismerős megkérte az illetékes szervet, jöjjenek és vizsgálják ki, hogy a nő valóban tud-e gondoskodni a lányairól. A helyszínre kivonuló szakemberek megállapították, hogy a két lány maradhat az anyjával. A cikk szerint ez egy nagyon téves döntés volt.

A szomszédok azt mesélték, a családhoz sosem jött férfi nemű látogató, de sokszor hallottak kiabálást a harmadik emeleti lakásukból.

A halál oka nagy valószínűség szerint a boncolás után derül majd ki: jelenleg a szakértők két verziót tudnak elképzelni. Az egyik, hogy Vesna M. saját magát és a lányait is megmérgezte tablettával. A másik pedig, hogy az asszony a lakásban természetes halál útján vesztette életét, a két lány pedig éhenhalt.