Új munkahelyek teremtése és mintegy kétszáz, konyhakertészettel foglalkozó termelő beintegrálása is lehetővé válik a nagybecskereki Császárkert Kft. üzemének köszönhetően, tudósít a Pannon RTV.

A Császárkert Kft. üzemének felépítése több mint 311 millió dinárból valósult meg, ennek 45 százalékát a Prosperitati Alapítványon keresztül a magyar állam támogatta.

A Császárkert Kft. eddig öt-hat különálló helyen, Nagybecskereken és Muzslyán, bérelt helyiségekben végezte a saját maga és beszállítói által termelt konyhakerti vetemények, zöldségfélék feldolgozását, hűtését, csomagolását és értékesítését. Most mindezt egy helyen végzik el.

Immár a saját üzemükben. Tízéves céljuk valósult meg azzal, hogy most egy egységes üzemterületet tudtak kialakítani, mondta Madarász Gyula. A Császárkert Kft. ügyvezetője hozzátette, ezzel versenyképesek lettek a hazai és a külföldi piacon.

A Prosperitati Alapítvány kiemelt jelentőségű mezőgazdasági fejlesztéseként valósult meg ez a befektetés. A Császárkert Kft. üzemének ünnepélyes átadásán csütörtökön részt vett Magyar Levente, Magyarország külgazdasági és külügyminiszter-helyettese valamint Pásztor István, a VMSZ elnöke is.

A Császárkertnek összetett tevékenysége van, elsősorban az integrátor szerepre térnék ki, ahol 200 termelővel fogunk szerződni, és szerződés szerint termeltetni, de a Császárkert saját maga gazdaságában is 30 hektár csukott rendszerű és nyitott rendszerű zöldségtermelést is próbál, mondta Madarász Gyula.

Juhász Bálint, a Prosperitati Alapitvány ügyvezetője azt mondta, jubileum a mostani, hiszen a tizedik üzemátadásra került sor. Pásztor István, a VMSZ elnöke szerint az új létesítmény a szülőföldön való boldoguláshoz járul hozzá.

A vállalat 30 családnak nyújt munkalehetőséget, és még inkább nagy léptékű azért, mert közel 160 család kötődik saját gazdaságán keresztül ehhez a kapacitáshoz, mondta a VMSZ elnöke.

Magyar Levente, Magyarország külgazdasági és külügyminiszter-helyettese kiemelte, az üzem létrehozásában benne volt az a küzdelem, ami az elmúlt három évet jellemezte.