Szerbiában hatalmas különbség van a legmagasabb és a legalacsonyabb nyugdíjak között: a legmagasabb juttatásban részesülők kilencszer több pénzt kapnak havonta, mint azok, akik a legkisebb nyugdíjat kapják meg havi két összegben.

Szerbiában tizenkilenc személy kapja a lehető legmagasabb nyugdíjat, ami ebben a pillanatban 132 065 dinárt (1120 euró) tesz ki. Amióta bevezették a mezőgazdasági nyugdíjakat, azok a lista legalján vannak, s a legalacsonyabb nyugdíj 11 272 dinár, míg a legalacsonyabb „rendes” nyugdíj, amit a korábbi munkavállalóknak fizet ki az állam, az 14 338 dinár.

A Nyugdíjalap kimutatásai szerint a községeket tekintve a legalacsonyabb nyugdíjat a Požarevac közelében található Malo Crniće község nyugdíjasai kapják: az említett községben a nyugdíj átlaga 12 938 dinár, vagyis alig több mint száz euró. Nem sokkal maradnak le mögöttük a žabariak, akik átlagosan 13 422 dinárt kapnak.

Szerbiában jelenleg 1 713 123 nyugdíjas él: a szerbiai nyugdíjasok átlagosan 26 335 dinárt kapnak kézhez minden hónapban. Van néhány község, ahol a nyugdíjak átlaga jóval magasabb az országos átlagnál: ilyen például Savski venac, Stari grad, Újbelgrád és Vračar. Ezt a négy községet figyelembe véve az átlagnyugdíj 34 364 dinár. A második helyen az újvidéki nyugdíjasok vannak, akik átlagosan 33 552 dinárt kapnak.