Négy, eszméletét vesztett fiatalembert találtak kedden egy futaki autómosóban egy szlovén rendszámtáblás kamion tartályban – írja a 021.rs. A mentőszolgálat dél körül négy járművel érkezett a helyszínre, s a Vasút utcában (Železnička) parkoló tartálykocsiban négy fiatalt találtak, akik igen súlyos állapotban voltak.

A hírportálnak a mentőszolgálat sajtófelelőse, Ivana Ramović elmondta, hogy mind a négy fiatalembert azonnal ellátták a helyszínen, s valamennyiüket a Sürgősségi Központ újraélesztési osztályára szállítottak.

A Vajdasági Klinikai Központból származó információk arról szólnak, hogy mind a négy fiatalember hőgutát kapott, s oxigénből sem kapott elegendő mennyiséget a szervezetük, életveszélyes állapotban vannak.

A rendőrség az esettel kapcsolatban annyit közölt, hogy a négy fiatalembert egy kamionsofőr találta meg, aki a tartálykocsit jött megmosni.

Nem hivatalos információk és feltételezések alapján 20 és 30 év közötti személyekről van szó, s a rendőrség azt is hozzátette, hogy igyekeznek azonosítani őket, s azt is szeretnék kideríteni, hogyan kerültek a tartályba. Egyesek szerint menekültekről van szó, de ezt egyelőre nem lehet megállapítani. Az N1 értesülései szerint a tartálykocsi Koszovóból érkezett Szerbiába.