Tisztújító küldöttgyűlést tartott a Kárpát-medencei Családszervezetek Szövetsége a hétvégén, Budapesten. Az erdélyi, vajdasági, kárpátaljai, felvidéki és belföldi családszervezeti vezetőket Beneda Attila család- és népesedéspolitikáért felelős helyettes államtitkár köszöntötte. Beszédében hangsúlyozta, a magyar kormány elkötelezett abban, hogy a családok segítésével tegyen a társadalom elöregedése ellen. A kormány családsegítő intézkedéseit egy egyre terebélyesedő fához hasonlította, melyen már jól látszanak a legújabb hajtások is.

A Berlin Hotelben megtartott rendezvényen a küldöttek a 37 éves Márton Zsuzsannát választották meg két évre a KCSSZ elnökének. A kétgyermekes családanya 2016 óta a Partiumban található Egri község polgármestere. Az új elnök a gyermekvállalási kedv és a családbarát szemlélet erősítését, valamint a magyarság szülőföldön maradásának ösztönzését tartja a Szövetség legfontosabb küldetésének. Biztos benne, hogy a hagyományos értékekre nyitott fiatalok közösségi életbe történő bevonásával és a Szövetség tevékenységének széleskörű népszerűsítésével a Kárpát-medencei összefogás a vezetése alatt tovább erősödik majd.

Az új, háromtagú elnökségben az 55 éves Pataki János leköszönő elnök, elnökhelyettesként folytatja munkáját. A másik elnökhelyettes a 49 éves Gajda Nóra, a vajdasági Kolibri a Családokért Egyesület vezetője lett, olvasható a szervezet közleményében.

A küldöttgyűlés új egyesületek felvételéről is döntött: a szombathelyi Alpokalja Nagycsaládos Egyesületet, a vajdasági Házas Hétvége Mozgalmat, valamint a szintén vajdasági Bácskossuthfalvi Életfa Nagycsaládos Egyesületet a Kárpát-medencei Családszervezetek Szövetsége vette fel tagjai közé, az erdélyi Rekettye Kulturális Egyesület pedig a Családlánc mozgalomhoz csatlakozott.

Nyitóképünkön Gajda Nóra, a Kolibri a Családokért Egyesület vezetője (forrás: Felvidék Ma)