Egy héttel azután, hogy jelentették az eltűnéséről szóló hírt, a 73 éves szabadkai Nikola Mandarićot holtan találták meg vasárnap délután, ezzel az idős férfi keresésére pontot tettek az illetékes szervek.

A subotica.com értesülései szerint Nikola Mandarić, akinek az eltűnését május 12-én jelentették, holttestét a szabadkai Jovan Mikić utcában találták meg. Nem hivatalos értesülések szerint az élettelen testet az utca azon részén vették észre, ahol egy nagy, vízzel teli, csatorna méretű gödör tátong, így a holttest kiemeléséhez a tűzoltóság segítsége is kellett. Mivel a halál okát nem tudták megállapítani, a holttestet Újvidékre küldték boncolásra.A szabadkai rendőrség megerősítette az információt, amely szerint valóban megtalálták Nikola Mandarić holttestét, de mivel a halál oka ismeretlen volt, így abban bíznak, hogy a boncolás után kiderül, mi okozta a 73 éves férfi halálát.

– A rendőrség semmi fontosat nem közölt velünk, csak annyit, hogy a boncolást várják, s utána adnak majd bővebb információkat. A kerékpárja ott volt mellette, mást én sem tudok. Nem szeretnék találgatni, várjuk, hogy hivatalosan közzétegyék, mi is történt – mondta az elhunyt férfi fia, Miroslav Mandarić.

Nikola Mandarić eltűnésének napján kerékpárral ment el otthonról a gyógyszertárba, s mintegy 14 ezer dinár volt nála. Amikor nem érkezett rövid időn belül haza, a család azonnal gyanút fogott, hogy valami történhetett vele, s jelentették az eltűnését. Az elmúlt napokban olyan hírek érkeztek a családtagokhoz, hogy volt, aki látta Nikola Mandarićot, amint Nagyfény (Stari Žednik) irányába stoppol az út mellett, ezért a család az utolsó pillanatig reménykedett abban, hogy életben van.

A család mindenkinek köszönetet mond, akik valamilyen formában bekapcsolódtak Nikola Mandarić keresésébe.