A rendszeresen visszajáró gólyapár és fiókáik életét hamarosan Bácsfeketehegy hivatalos honlapján követhetik majd az érdeklődők folyamatosan, a világ bármely pontjáról – olvasható a Pannon RTV tudósításában, amelyből az is kiderül, hogy a színház udvarában fészkelő, több mint tíz éve visszajáró gólyapár igazi látványosságnak számít a településen. A napokban a helyi közösség támogatásával kamerával szerelték fel a gólyafészket.

„Igyekeztünk a gólyákat minél kevésbé zavarni, összesen kétszer másztunk fel. Egyszer, amikor méretet vettünk, illetve másodszor, amikor felszereltük az egészet. A tartó maga mintegy egy méter távolságig nyúlik el a gólyától és egy méter hatvan centi magasságban van. A HD felbontású kamera elég szép képet ad nem csak a gólyákról, szépen látszik Feketics templomtornya, illetve a szabadtéri színpadunk is, illetve a kultúrotthon a háttérben – mondta Krisztián Csongor.

Aki kíváncsi a bácsfeketehegyi gólyára annak még egy kicsit várnia kell, ugyanis az internettel összekapcsolt kamera által közvetített videó majd a júniusi falunapot követően a jelenleg fejlesztés alatt Bácsfeketehegy honlapján lesz látható.

„Az emberek szívéhez nőttek a gólyák itt a faluban, játszanak velük a gyerekek, szülők, semmi nem bántja őket, se állat, semmi, megszokták őket, ezek a mi embereink. Valójában ragaszkodunk hozzájuk, és ha meg is bírjuk közelről nézni, belekukkantani a fészekbe, mit csinálnak, az életükről, a mozgásukról, az szerintem mindenki számára érdekes.” – ezt már Bojtos Béla tanácselnök nyilatkozta a Pannon RTV-nek. Kishegyes községben és környékén a bácsfeketehegyi az egyetlen lakott gólyafészek, a helyiek ezért is tartják nagy becsben az évről-évre visszatérő gólyapárt.