Szabadkán rendezett konferenciát a Vajdasági Magyar Közgazdász Társasággal közösen a Pallas Athéné Domus Educationis (PADE) Alapítvány. A rendezvényen 26 helyi magyar egyetemi hallgatónak adták áta Pallas Athéné Kiválósági Ösztöndíj odaítéléséről szóló okleveleket.

Az információ, mint a gazdasági növekedés legfontosabb forrása címmel rendezett közösen konferenciát a PADE Alapítvány és a Vajdasági Magyar Közgazdász Társaság szombaton Szabadkán, a Városháza Dísztermében. A rendezvényen felszólaló szakemberek többek között az információban rejlő lehetőségekről, vállalkozásfejlesztésről és tudásalapú agrárgazdaságról tartottak előadásokat.
A rendezvény keretében Dubéczi Zoltán, a PADE Alapítvány kuratóriumi elnöke átadta a Pallas Athéné Kiválósági Ösztöndíj odaítéléséről szóló okleveleket 26 helyi magyar egyetemi hallgatónak. A programnak köszönhetően a legjobb tanulmányi eredményt elérő diákok 10 hónapon keresztül havi 30 ezer forintos támogatásban részesülnek. Az ösztöndíjprogram keretében idén júniusban további városok: Csíkszereda, Kolozsvár, Nagyvárad és Beregszász felsőoktatási intézményeinek legjobb hallgatói vehetik át az oklevelet, illetve számíthatnak a PADE Alapítvány támogatására.
A Magyar Nemzeti Bank (MNB) által elindított Pallas Athéné Közgondolkodási Program keretein belül, az MNB Kiválósági Ösztöndíjának mintájára 2018-ban indult el Pallas Athéné Kiválósági Ösztöndíj.