Horgostól Preševóig húzódik az autópálya. Erre várt az ország évtizedek óta, szinte nem is volt politikus, aki nem tett ígéretet, hogy a szerbiai polgárok legkedveltebb üdülőhelyére, a görög tengerpartra az ő mandátuma idején már gyorsabban és biztonságosabban lehet eljutni. Ez a cél mára valósult meg – olvasható a Szerbiai Rádió és Televízió honlapján, amely arról is tudósít, hogy ma, szombaton 20 órakor nyílik meg a pálya utolsó szakasza, amely a Grdelicai szorost hidalja át. A köztelevízió egy egész, a témával foglalkozó különműsort is sugároz szombaton délután 17.25-kor első csatornáján, ahol élőben közvetítik a 10-es közlekedési folyosó déli ágának ünnepélyes megnyitóját. A „legmagasabb és legszebb hídnál” 18.30-kor kezdődik az ünnepi rendezvény, amelyen Aleksandar Vučić államfő is felszólal”, ígérik a szerkesztők, hozzátéve, hogy ezt követően a nézőt végigkísérik a „leghosszabb és legkorszerűbb alagút, az 1800 méter hosszú Manajle pályáján”.

A munkálatok egyébként továbbra sem fejeződtek be a Grdelicai szorosban, a következő hónapokban is dolgozni fognak a munkások, de az ígéretek szerint ennek nem lesz hatása a közlekedésre.

A 10-es közlekedési folyosó, az országot átszelő autópálya Szerbia északi és déli részét köti össze. A polgárok a korridor mindkét végén ugyanabban reménykednek: hogy az utazás gyorsabb, rövidebb, biztonságosabb lesz.

Az SZRTV szerkesztői kiemelik: az új pálya nemcsak az utasforgalom számára lesz jelentős, hanem az áruszállítást is megkönnyíti.