Mága Zoltán hegedűművész sok kitüntetést kapott élete során. Többek között megkapta már a Magyar Érdemrend tisztikeresztjét, a Liszt Ferenc-díjat és a Magyar Köztársasági Arany Érdemkeresztjét is. Most újabb megtiszteltetés érte: a Magyar Honvédelem Napján a hegedűművész átvehette a Honvédelemért Kitüntető Cím I. fokozatát Benkő Tibor tárcavezetőtől– számolt be róla a 168 Óra.

A Wikipédia szerint a Honvédelemért Kitüntető Cím a huzamosabb időn át végzett kiemelkedő szakmai munkában szerzett érdemek, a Honvédséget támogató tevékenység elismerésére adható.

Mága Zoltán azt ígéri, hogy hogy a honvédelem ügyét, az egészségügyet, a kórházakat, a beteg gyermekek gyógyulását – ahogy más nemes célokat is – továbbra is támogatni fogja.

A hegedűművész Facebook-oldalára feltöltött fotó tanúsága szerint az elismerést megkapta az ugyancsak érdemdús biztonságpolitikai szakértő, Nógrádi György is.

A világhírű virtuóz hegedűművész ma este Szabadkán tart jótékonysági koncertet a Zsinagógában. A hangversenyen azonban csak a Vajdasági Magyar Szövetség által meghívott vendégek vehetnek részt, ugyanis a rendezvényt nem hirdették meg a helyi sajtóban, a párt pedig néhány óra alatt szétosztotta a belépőjegyeket tagsága és ismerősei körében.

Jótékonysági koncert elsősorban VMSZ tagoknak, majd mindenkinek

Szabadkán tart jótékonysági koncertet a budapesti Mága Zoltán hegedűművész, pénteken a Zsinagógában, a 100 templomi koncert elnevezésű koncertsorozat keretében. Az információt a művész hivatalos Facebook oldalán több százan megosztották, ennek ellenére a vajdasági sajtóban egyetlen betűt sem lehetett olvasni a nagy tömegeket vonzó virtuóz szabadkai vendégszerepléséről. Szerkesztőségünket sokan megkeresték, hogy hol lehet jegyeket venni.

Nyitókép: Mága Zoltán Facebook oldala