Arra, hogy sosem volt jobb a viszony Szerbia és Magyarország államvezetése között nem az órákon át tartó határátkelés a bizonyíték, hanem az a szórólap, amelyet a Szerb Haladó Párt zentai alapszervezete igyekszik eljuttatni azokhoz a szerbiai lakosokhoz, akik rendelkeznek magyar állampolgársággal is. A levelet Szűgyi Imre, a zentai községi képviselő testület tagja, a Szerb Haladó Párt képviselője írta alá, s arra buzdítja a polgártársait, hogy éljenek a lehetőséggel, szavazzanak az Európai Parlamenti választásokon.

Szűgy Imre, a Szerb Haladó Párt tagja

Tegyék ezt úgy, hogy a négyes számot, vagyis a Fideszt és Orbán Viktort támogatják, valamint a Vajdasági Magyar Szövetséget is, hiszen a listán szerepel Deli Andor, a VMSZ képviselője is.

A szórólap végén négy nevet is feltüntetnek, akik majd segítenek a szavazásra jogosult személyeknek elboldogulni az adat- és a szavazólappal. (Jövőre önkormányzati választások lesznek Szerbiában, jó alkalom ez a Szerb Haladó Párt aktivistáinak, hogy feltérképezzék a potenciális szavazóikat, és azokat is, akiket esetleg elszipkázhatnak a VMSZ-től).

Íme a teljes levél:

„Tisztelt Zenta Községi Polgártársaim!

A következő európai parlamenti választásokra 2019. május 23-26-án kerül sor. Minden felnőtt uniós polgár lehetőséget kap arra, hogy kiválassza, ki képviselje az Európai Parlamentben. Segítsen alakítani Európa jövőjét és szavazzon!
A 2019 májusi európai parlamenti választások közvetlen hatással lesznek az Ön életére. A választások döntik el, hogy az Unió a következő években milyen lépéseket tesz a munkahelyekkel, a vállalkozásokkal, a biztonsággal, a migrációval és az éghajlatváltozással kapcsolatos kérdésekben.
Mivel Európa mindannyiunké, ezekben a kérdésekben együtt kell döntenünk. Fontos tehát, hogy ne csak Ön, hanem családja, barátai, szomszédai és kollégái is szavazzanak. Ha mindenki szavaz, azzal mindenki nyer.
Arra buzdítanám minden kettős állampolgársággal rendelkező Polgártársamat, hogy fogjunk össze a jövőnkért és támogassuk a 4-es sorszámú nemzetek Európájának gondolatát és gyakorlatát képviselő Orbán Viktort és a Fidesz jelöltjeit, ha szebb jövőt szeretnénk biztosítani magunknak, családunknak és utódainknak.

Tisztelettel: Szűgyi Imre
Zenta Községi Polgártársuk

A levélszavazás kitöltésében segítséget kérhetnek
Bogaras – Molnár Gábor Ákos
Felsőhegy – Zabos Kornélia
Kevi – Szűgyi Imre
Tornyos – Szűgyi Ervin

Nyitóképünkön Aleksandar Vučić, Szerbia elnöke és Orbán Viktor, Magyarország miniszterelnöke