Nemes gesztust tett Lewis Hamilton egy kis rajongójáért. Olyan ajándékokkal lepte meg az ötéves Harry Shaw-t, amiről még ő sem álmodott, írja a Szeretlek Magyarország.

A brit kisfiú a csontrák egyik ritka típusában szenved, amiből valószínűleg már nem fog felépülni. Az orvosok nemrég azt mondták neki, már csak 1-2 hete lehet hátra. Ezt a rövid időszakot tette most szebbé neki a hőse, akinek egy videóüzenetben kívánt sok szerencsét a hétvégi Spanyol Nagydíjhoz.

„Helló Lewis Hamilton! Sok sikert kívánok, nyerd meg a versenyt Spanyolországban! Köszönöm a sok ajándékot! Sok szeretettel, Harry!”

A kis beteg már korábban is sok ajándékot kapott Hamiltontól, például egy Mercedes-pólót viselő macit és egy mercedeses sapkát és egy aláírt fényképet is. Ezeket bárki beszerezheti a Forma-1-es csapat webshopjából vagy más, rajongói termékeket árusító cégtől, Harry viszont olyasmiket is kapott egyenesen az ötszörös világbajnoktól, amiket talán még soha senki.

Azután, hogy Hamilton megnyerte a vasárnapi Spanyol Nagydíjat, másnap a Shaw család otthona elé begurult egy Forma-1-es autó, ráadásul a brit pilóta Mercedesének egyik tökéletesen élethű másolata, előtte pedig ott díszelgett a barcelonai futam győzelméért járó trófea is.

Kiderült, hogy Hamilton maga küldte ezeket a nem mindennapi ajándékokat Harrynek, mert elmondása szerint a kis rajongója inspirálta arra, hogy megnyerje a vasárnapi versenyt.

„Amikor reggel felébredtem, kicsit elveszettnek éreztem magam, és azon agyaltam, hogy lesz a mai nap. Aztán megláttam ezt az üzenetet és arra gondoltam: »Látlak Harry, tudok rólad! « Kellett valami inspiráció, amibe kapaszkodhatok. Ezt a győzelmemet neki ajánlom”

– mondta a Forma-1 címvédő világbajnoka a futam elintése után.

Már akkor elmondta, hogy küldeni fog Harrynek egy üzenetet, ezután pedig meglepi majd valami különlegessel.

Végül nemcsak Harry döbbent le teljesen az ajándéktól, hanem a kisfiú szülei is, akik nem győznek hálálkodni Hamiltonnak és csapatának.

„El sem tudom mondani, mennyit jelent nekünk az, hogy Harryért nyerte meg a versenyt, aztán neki is ajánlotta a győzelmét. Nagyon nehéz időket élünk most, ez pedig egy hatalmas löketet és egy nagy mosolyt jelentett” – mondta az édesapja, James Shaw a Press Association Sportnak.

Elmondása szerint Harry el sem hitte, hogy Lewis Hamilton élő adásban beszélt róla, majd neki szánta a futamgyőzelmét. Apja szerint most a kisfiú a legjobb barátjának tartja az autóversenyzőt, ami egy 5 éves gyereknek hatalmas dolog. A kisfiú egyébként nagy autórajongó, és bár félénk, de a kíváncsiságát nem tudta türtőztetni, ezért folyamatosan kérdezgette a Forma-1-es autóról a Mercedes embereit. Az biztos, hogy egy életre szóló élményt kapott ezzel. Nem is felejtette el megköszönni kedvenc hősének.

„Szia Lewis Hamilton. Szép munka, gratulálok a győzelmedhez. Nagyon büszke vagyok rád. Szeretlek!” – üzente a kisfiú a kórházi ágyából egy videóban.