Toroczkai László, a Mi Hazánk elnöke sajtótájékoztatón mutatta be „új honvédelmi szervezetüket”, azaz a legújabb kori gárdát, a Nemzeti Légiót a párt központjában, írja összefoglalójában az Index.hu.

Azt mondta, az MSZP megpróbálta betiltani az egykor 12 ezer tagot számláló Magyar Gárdát, pedig a magyarságnak számos oka van az önvédelemre. Az „aljas munkát” a Fidesz folytatta, a Jobbik pedig elárulta a Magyar Gárdát, ezért most a Mi Hazánk folytatja a hagyományt. Új alapokon szerveződnek, nem a Magyar Gárda jogutódjai, de szeretnék azt az eszmeiséget, önzetlenséget továbbvinni.

Június 1-én Szegeden fognak megalakulni hivatalosan, de egyesületi formában már elindították a szervezet bejegyzését. Toroczkai azt mondta, azért Szeged, mert most lesz a 100. évfordulója a  Nemzeti Hadsereg  megalapításának, amikor Horthy bevonulásával „megtisztították Budapestet a kommunizmustól”. Jogászokkal készülnek arra, hogy mint a Magyar Gárdát, majd be akarják tiltani ezt is, de nem akarta elárulni hogy ez pontosan mit takar.

Toroczkai bemutatott pár embert is, régi magyar gárdistákat, egy egykor a francia idegenlégióban szolgáló férfit és egy „Farkasok”-tagot. Azt is mondta, hogy a Betyársereggel működnek majd együtt.

Fotó: Index.hu, Bődey János