Elsőként a szerb Novak Đoković jutott be a Madridban zajló 7,2 millió euró összdíjazású férfi tenisztorna döntőjébe, miután az elődöntőben 7:6 (7-2), 7:6 (7-4) arányban nyert az osztrák Dominic Thiem ellen.

A világranglista első helyezettje az első játszmában 3:1-es hátrányba került, de sikerült elnyernie Thiem adogatójátékát a hatodik játékban, 4:4-nél pedig két break-labdát is hárított, így a játszma a rövidítésben dőlt el, amelyet Đoković magabiztosan 7-2 arányban nyert meg.

A második szettben négy breaket láthattak a nézők: Thiem nyerte el előbb Đoković adogatójátékát, így 4:2-es előnyre tett szert, de a szerb teniszező azonnal breakkel válaszolt, majd 5:5-nél a torna első kiemeltje breakelt, ám Thiemnek volt ereje egyenlíteni. Ez a szett is a rövidítésben dőlt el, s ezúttal is Đoković volt az, aki jobban összpontosított a legfontosabb pillanatokban, így az első meccslabdát kihasználta, s bejutott a fináléba, ahol a Rafael Nadal–Sztefanosz Cicipasz mérkőzés győztesével találkozik. Đokovićnak ez a harmadik madridi döntője, az előző kettőt megnyerte.

Nyitókép forrása: Getty Image/Julian Finney / Staff