Györe László élete egyik legnagyobb győzelmét jegyezte a 7,2 millió euró összdíjazású madridi tenisztorna második fordulójában: a zentai teniszező – a harmadik játszmában meccslabdát hárítva – 6:3, 2:6, 7:5-re győzte le a világranglista nyolcadik helyezettjét, a 2016-os riói olimpia ezüstérmesét, az argentin Juan Martín del Potrót, aki 2009-ben megnyerte a US Opent!

Az első játszmában Györe 3:2-re vezetett, amikor sikerült elnyernie Del Potro adogatójátékát, s ezt a breaket meg is őrizte a szett végéig, amit végül 6:3 arányban nyert meg.

A második játszmában Del Potro 2:1-nél breakelt, majd 5:2-es vezetésénél a harmadik break-, illetve szettlabdát kihasználva 6:2-vel egyenlített.

A döntő szett hatodik játékában, Del Potro 3:2-es vezetésénél egy maratoni játék következett, amelyet Györe nagy küzdelemben nyert meg, és egyenlített (3:3). A két teniszező fej-fej mellett haladt a harmadik játszmában, azonban a tizedik játékban, Györe adogatásakor Del Potrónak sikerült egy meccslabdához jutnia, azonban a világranglista 32. helyezettje hárította azt, s utána megnyerte a játékot is, és egyenlített (5:5). Ami nem sikerült az argentinnek, az összejött Györének, aki a tizenegyedik játékban két break-labdához jutott, s az elsőt ki is használta, így 6:5-nél a mérkőzésért adogatott, s ezt az alkalmat nem is hagyta ki: az első meccslabdát értékesítette, és bejutott a harmadik fordulóba!

Györe következő ellenfele a horvát Marin Čilić, a világranglista 11. helyezettje lesz.