Sorsok; ezek alkotják a világ sokaságát. Minden egyes ember élete e Földön egy sors, egy életút, egy történet, amit nem feltétlenül ő maga alakít és határoz meg. Ám ezek az életutak, történetek és sorsok nagyon is meghatározzák az embert és a jellemét.

A tóthfalusi származású Habi Benjamin élete másfél évvel ezelőtt vett 180 fokos fordulatot, ekkor költözött ugyanis ki az osztrák Pram városába, ahol azóta is labdarúgással, illetve gépek programozásával foglalkozik.

Majd ennek a bizonyos sorsnak köszönhetően egyszer csak a világ másik végében találta magát, hiszen egy csodálatos véletlennek köszönhetően részesévé vált a VIP alapú utazási rendszernek, minek apropóján aztán nemrégiben felfedezhette Amerikát, és ezzel egy igen régen dédelgetett álma vált valóra.

Milyen lehetőségnek köszönhető, hogy nemrégiben az egyik legnagyobb álmod vált valóra, ami Amerika felfedezését jelentette?

– Egy nagyon kedves barátomnak, Paska Balázsnak köszönhetően kerültem a meghívásos alapú VIP utazási rendszerbe. Ennek kapcsán nyílt lehetőségem elutazni a Los Angelest, Las Vegast és Mexikót érintő körútra. Az utazás február 24-én vette kezdetét, és két héten át tartott. Magyarországon több ezer tagja van eme csoportnak, amiből egy hatvanfős csapat indult el Budapestről, s vágott neki az útnak, ami 12 órán át tartott. Ezen belül a vajdasági csapatot Fuszkó Anikó, Paska Edit, Harangozó Attila, Paska Balázs, Vámos Arnold, Faragó Erzsébet és a budapesti Eszterle Ferenc képviselte.

Milyen élményekkel gazdagodtál az imént felsorolt városokban?

– Az érkezést követően minden ott töltött percet élvezni akartunk, és ez sikerült is. Az első állomásunk a szállásától mindössze 500 méterre található Hoolywood Walk of Fame, azaz a Hírességek Sétánya volt, amivel elsőként ismerkedtünk meg. Ezt követően aztán jártunk a híres Hollywood-feliratnál, ahonnan elképesztő volt a kilátás a városra. Majd láttuk Beverly Hillst, ahol a hatalmas, gyönyörű házakat pálmafák övezték, és sétáltunk a híres Rodeo Drive-on is. A személyes kedvencem mégis a Santa Monica-i és venice-i beach volt. Emellett jártunk a Griffith csillagvizsgálóban, ahonnan megcsodáltuk Los Angelest az éjszaka fényeiben, majd Las Vegasba utaztunk, ahová a társaság idősebb tagjai repülővel, míg a fiatalabbakból álló része autóval ment. Ennek köszönhetően mi még a Halál-völgy Nemzeti parkot is megcsodálhattuk.

Las Vegasról mindenkinek a kaszinók és szerencsejátékok jutnak eszébe.

– Igen, és ez így is van, ugyanis a Hard Rock Hotelben szálltunk meg, s valóban azt láttuk, hogy gyakorlatilag minden az említett két témakör köré épült.  Láttuk a Caesars Palace-t és a Belaggiot, illetve párizsi Eiffel-torony, a New York-i Szabadság-szobor, a piramisok és Velence mását is. Az emberi szemet egyaránt vonzza és kápráztatja a látvány, ugyanis minden rendkívül figyelemfelkeltő, giccses és csillogó. A rengeteg szórakozásra alkalmas program szinte minden sarkon megtalálható. Az egyik legnagyobb élményt számomra mégis a Grand Canyon látványa nyújtotta. Soha ezelőtt ehhez fogható természeti csodát nem láttam még. Lélegzetelállító volt. Rápillantottunk, és mesélt. Az pedig, hogy lábat lógatva kiülhettem az egyik peremére, maga volt az elmesélhetetlen gyönyör. Három nappal később aztán visszatértünk Los Angelesbe, a Long Beachre, ahol felszálltunk a Carnival Splendor nevezetű luxushajóra. Itt aztán egy hetet töltöttünk. Így jutottunk el Mexikóba. A világ különböző pontjairól érkező klubtagoknak itt szerveztek egy ismerkedős rendezvényt, ahol a még ismeretlen társaikkal tapasztalatokat és tudást cserélhettek. A luxushajó pedig valóban luxusszolgáltatásokat kínált. Medencék, edzőtermek, színházak, kaszinók… Kedvenceim közé a hajó tetején meglévő minigolf-, kosárlabda- és focipálya tartozott. Mexikóban aztán Cabo San Lucas volt az első állomásunk, ahol két napot időztünk. A nap nagyrészt a bámulatos és nyugodt Lovers Beachen töltöttük, majd Puerto Vallartában megnéztük magát a várost, illetve ellátogattunk a híres Mismaloya Beachre is.

Miből fakad a világ iránti nyitottságod?

– Szeretek utazni, s ebből fakad a más kultúrák és társadalmak megismerése utáni vágyam is. Éltet, hogy az utazás által közvetlen módon megtapasztalhatom, hogy hogyan viselkednek a világ más-más pontjain az emberek, hogy hogyan gondolkodnak és viszonyulnak az őket körülvevő helyzetekben. És egyszerűen elképesztő a számomra, hogy a jóval szegényebb országokban mennyivel pozitívabban gondolkodnak és élik meg mindennapjaikat, ellentétben mondjuk azzal, ami nálunk zajlik. A neveltetésből adódó nyitottság egyfajta hálát is felfakaszt bennem. Ráébreszt, hogy hálásnak kell lennünk mindenért, amink van, a legkisebbtől a legtermészetesebb dolgokig, hiszen az élet tényleg egy ajándék!

Mit gondolsz, vajon te mit hagysz ott magadból az emberekben és az adott helyszíneken ezen utazások alkalmával?

– Azt remélem, hogy minden emberben, akivel találkozom egy-egy utam során, a személyiségem által nyomot hagyok, avagy az ezen kirándulások alatt létrejövő – és egyébként alapjáraton bennem motoszkáló – szabadabb és pozitívabb hozzáállásommal gazdagítom őket. Mindemellett azzal, hogy rengeteg ismerősre és barátra teszek szert, egy bizonyos kapcsolódási pontot jelenthetek hozzájuk és az adott helyszínhez.

Mi motivál?

– A világlátás, az élményszerzés, a sok boldog pillanat éltet. A motiváció pedig a családom biztos hátterének megteremtése. És bár még nagyon fiatal vagyok, azt, hogy a szeretteim biztonságban és jólétben tudjanak a későbbiekben élni, most kell megteremtenem. És persze fontos, hogy egy értékes emberré váljak a világ számára, segítve ezáltal másokon. Vallom, hogy teljesen mindegy, hogy honnan indulunk, a kitartó munkával bármi elérésére képesek lehetünk.

Milyen céljaid vannak a jövőre nézve?

– Abszolút elsődleges cél egy biztonságos háttérrel bíró élet és karrier megteremtése, amin már most dolgozom. Fontos, hogy szert tegyek a megfelelő és építő emberi kapcsolatokra, szeretnék még nagyon sokat utazni, és ezáltal még többet látni, és persze az sem titok, hogy idővel majd szeretnék egy olyan boldog párkapcsolatban élni, amelyben egy hosszú távú jövő is tervezhető. Valamint a labdarúgásban is igyekszem majd egyre feljebb és feljebb lépni a képességeimhez és a lehetőségeimhez mérten.