Összesen hat utas kért vonatkésés miatti kártérítést Szerbiában tavaly és az idén év eleje óta. Négy utasnak megítélték a kártérítést, ők ezen a címen 10 160 dinárt kaptak, tudatta a Politika, hozzátéve, hogy Németországban tavaly a német vasutak 53.6 millió euró kártérítést fizetett ugyanezen a jogcímen. Németországban ugyanis 2.7 millió polgár tett panaszt a vonatok késése miatt, ők átlagosan 20 euró kártérítést kaptak.

A Srbija voz illetékesei szerint ha az utas a szerelvény késése miatt nem tudja elérni a csatlakozást az utazás folytatásához, vagy ha a vonat késése miatt akadályoztatott a további utazása, a szállítóvállalattól követelheti, hogy vigye el a célállomásra az első vonattal, anélkül, hogy ezért a szolgáltatásért fizetnie kellene. Ha az utas eláll az utazástól, a szállítóvállalat teljes egészében köteles számára megtéríteni a jegy árát.

Ha az utas a járatkimaradás vagy a lekésett csatlakozás miatt nem tud eljutni a célállomásra, a szállítóvállalat vállalhatja, hogy fizeti szállodai költségeit.

Ha a vasúti vállalat tehet a járatkimaradásról, a vonatjegy árát belföldön teljes egészében köteles megtéríteni – amennyiben az erre irányuló kérelmet az utas ugyanazon a napon nyújtja be, amikor a jegyet vette. Ugyanez vonatkozik a nemzetközi járatokra vásárolt, ki nem használt jegyekre is, de a Politika szerint a Srbija voz sem tudta megmondani, mekkora kártérítés jár, ha a jegyet ugyan használta az utas, de a vonata késett. A Politika azt is hozzáteszi: nem lenne életszerű megkövetelni a vállalattól, hogy az utas, aki Belgrádból Budapestre több órás késéssel érkezett, még ugyanazon a napon a belgrádi jegypénztárban benyújtsa kártérítési igényét.