Al Gore, volt amerikai alelnök, a The Climate Reality Project elnevezésű civil szervezet alapítója videóüzenetben közvetíti gondolatait az Sziget Fesztivál látogatóinak. Szavait Rosa Anders és Milan van der Meulen, a két képzett aktivista erősíti majd a helyszínen. Ők Az Igazság tíz percben című előadást prezentálják az érdeklődőknek. Rosa tizenhárom éves korában a legfiatalabb résztvevőként végezte el Al Gore Climate Reality Leadership Corps tréningjét, amely tovább inspirálta őt abban, hogy a klímaváltozás problémái és az összefogás sürgető fontosságát hirdesse világszerte.

Rosa Anders előadótársa, Milan van der Meulen szintén Al Gore képzésén vett részt, és amellett, hogy Hollandia három legjobb fiatal befektetője között szerepel, fáradhatatlanul küzd, hogy megoldást találjon a klímaváltozás által jelentett krízis mihamarabbi megoldására.

A Love Revolution fontos üzeneteit hirdető hírességek sora azonban itt nem ér véget, hiszen a Sziget Fesztivál vendége lesz Emi Mahmoud költő, aktivista és az UNHCR jószolgálati nagykövete, aki egykori menekültként sorstársai és a hátrányos helyzetű közösségekben élők helyzetére igyekszik felhívni a figyelmet és jobbá tenni életüket költészete és saját tapasztalata segítségével.

Emtithal Mahmoud megindító beszédei világszerte tömegeket mozgatnak meg, ő pedig mindent megtesz annak érdekében, hogy felhívásai minél több emberhez eljussanak. Mióta 2016-ban diplomát szerzett a Yale egyetemen, az UNHCR mellett együtt dolgozott a Dalai Lámával és számos nemzetközi vezetővel és szervezettel, valamint tagja volt annak a tizenkét fős testületnek, amely meghívást kapott a Fehér Házba, hogy részt vegyen egy kerekasztal-beszélgetésen az Amerikai Egyesült Államok akkori elnökével, Barack Obamával.

A Dan Panaitescu Nagyszínpadra érkezik az amerikai Drew Dollaz is, aki utcai táncosként elképesztő hajlékonyságával vált világhírűvé, és aki több mozgásforma ötvözésével alakította ki saját, hibrid stílusát. Drew pályafutása során eddig olyan partnerekkel dolgozott együtt, mint Madonna, Rihanna, Skrillex, vagy éppen a Sony és a Red Bull. A tánc mellett Drew több emberi jogi kérdésben is igyekszik hallatni a hangját, fókuszában az öngyilkossághoz vezető gyermek- és tinédzserkori megfélemlítés, kiközösítés (bullying), illetve a szegénység és az oktatás hiányából eredő problémák állnak. Kiemelten fontos számára a gyermekvédelem és a művészeti oktatás népszerűsítése, ezért szabadidejében fiatal táncosokat mentorál és oktat nemzetközi szinten.

A Sziget színpadán Drew Dollaz a fenti problémák ihlette saját koreográfiájával lép fel.