Háromgólos előnnyel várhatja a Barcelona a visszavágót a labdarúgó Bajnokok Ligája elődöntőjében: a katalán együttes szerda este saját közönsége előtt 3:0-ra nyert a Liverpool ellen. A mérkőzés első gólját az uruguayi Luis Suarez lőtte a találkozó 26. percében.

A párharc a második félidő utolsó negyedórájában minden bizonnyal el is dőlt, ugyanis Lionel Messi a 75. percben 2:0-ra növelte a hazai együttes előnyét, majd hét perccel később megszerezte saját második, csapata harmadik gólját. A katalánok a bírói ráadás ötödik percében a negyedik góljukat is megszerehették volna, de a Messitől visszakapott labdát Alisson Becker kapussal szembenálló Dembele hihetetlenül rosszul találta el, így a labda végül a Liverpool kapusának a kezében kötött ki.

Bajnokok Ligája, elődöntő, első mérkőzés: Barcelona-Liverpool 3:0 (1:0)

Góllövők: Suarez a 26., Messi a 75. és a 82. percben.

A visszavágót jövő héten játsszák Liverpoolban.

A másik ágon az Ajax és a Tottenham harcol a döntőbe jutásért. Az első mérkőzés, amelyet Londonban rendeztek, az amszterdami együttes 1:0-s győzelmével ért véget, így a hollandok egygólos előnnyel várják a jövő heti visszavágót, amelyen ők a pályaválasztók.

Nyitóképünkön Luis Suarez (Barcelona) és Becker (Liverpool) – kép forrása: uefa.com