Hét nap, kilenc headliner a Nagyszínpadon, ahol beszél majd Jane Goodall, illetve Al Gore is üzen a Szitizeneknek a Love Revolution jegyében. Vagyis mindez egy mondatban összefoglalva: Sziget Fesztivál – 2019. augusztus 7-től 13-ig.

„Tavaly a tízmilliárd forintot is meghaladta a Sziget Fesztivál költségvetése, a cég pedig – a hozzá tartozó összes többi fesztivállal együtt – sikeres évet zárt, csaknem másfél milliárdos adózott eredménnyel. Az idén ismét jelentősen növeltük a fesztivál költségvetését, elsősorban a fellépők terén, de a kivitelezés minőségét is javítani szeretnénk” – mondta el Kádár Tamás, a Sziget Fesztivál főszervezője.

„Több szempontból is kimagasló az idei Sziget Nagyszínpadának felhozatala” – fogalmazott Kádár. „Egyrészt a korábban elindított növekedési stratégiát követve a tavalyihoz képest félmilliárd forinttal megnöveltük a fő fellépőkre szánt összeget, ennek köszönhetően a hét fesztiválnapra kilenc headliner-kategóriás előadót/zenekart sikerült elhoznunk, akik közül három fellépő díja is meghaladja az eddigi »csúcstartóét«” – részletezte a főszervező.

Az idén tehát két napon is előfordul majd, hogy a headlinerek előtt is headliner játszik, mint például az utolsó napon, amikor a Foo Fighters előtt lép színpadra a Twenty One Pilots, vagy szombaton.

Egy kis kedvcsináló az idei Sziget Fesztivál programjához: