Szerbiában 2021-ig hat új labdarúgó stadion épül, további hármat pedig teljes egészében átépítenek – jelentette ki Marko Blagojević, az állami befektetésekkel foglalkozó kormányügynökség igazgatója.

Blagojević a Večernje novosti ünnepi kiadásának nyilatkozva bejelentette, hogy új stadion épül Szabadkán, Loznicán, Zaječarban, Kraljevóban, Leskovacon és Vranjéban, míg a niši, újvidéki és kragujeváci stadionokat felújítják.

„Ez a hat stadion, amelyeket újonnan építünk meg, egyenként 8 ezer férőhelyesek lesznek, míg a három felújításra, átépítésre váró létesítmények 20 000 férőhellyel rendelkeznek majd” – tette hozzá az igazgató, aki szerint a hat új stadion építési költsége 1500 euró lesz férőhelyenként. „Az európai államok többségében stadionépítéskor egy férőhely kialakítása mintegy 3 ezer euróba kerül, míg a legkorszerűbb stadionok esetében az ár elérheti a 10 ezer eurót is férőhelyenként” – mondta Blagojević.

Az igazgató azt is közölte, hogy tervezik a Crvena zvezda és a Partizan stadionjának átépítését is, de ezek a létesítmények nem tartoznak a kormányügynökség hatáskörébe.