A dél-szerbiai Čačakon az egyik városrész Borislav Đorđević – Bora Čorba, a Riblja Čorba frontemberének a nevét viseli majd. A Novosti információi szerint az ünnepélyes táblaavatón, amelyet május 12-én tartanak, s amelyen az ő neve szerepel majd, Borislav Đorđević is jelen lesz. A szerbiai tájékoztatási eszközök cikkei szerint a čačaki önkormányzat így fejezi ki háláját és mond köszönetet a város szülöttjének, Bora Čorbának, aki a zenei világban és a mindennapi életben is öregbítette Čačak hírnevét. Az ünnepélyes táblaavató során ünnepséget is rendeznek a városban, s a helyiek biztosak benne, hogy a Riblja Čorba együttes is fellép majd.

„Egy új városrészről van szó, amelyet Bora Čorbáról nevezünk el. A döntés egy hónappal ezelőtt megszületett, s nincs semmilyen összefüggés aközött, hogy Borislav Đorđević zenekara, a Riblja Čorba fellépett a Szerbia jövője nevet viselő nagygyűlésen. Ő egy čačaki polgár, függetlenül attól, hogy merre vitt az útja, ezt mindig örömmel kihangsúlyozta. Éppen ezért döntöttünk úgy, hogy ilyen módon egy kis köszönetet mondjunk neki, s azt a területet Bora városrésznek nevezzük el” – mondta a Novostinak a helyi önkormányzat egyik dolgozója.

Bora Đorđević 1952. november 1-jén született Čačakon, a zenei pályafutása pedig 1965-ben kezdődött.

Mint ismeretes, április 19-én a Riblja Čorba együttes is fellépett az Aleksandar Vučićot és a Szerb Haladó Pártot támogató nagygyűlésen.

Bora Đorđević, a Riblja čorba zenekar vezetője az esemény után azt mondta, hogy a Szerb Haladó Párt pénteki Szerbia jövője elnevezésű nagygyűlésén a lelkiismeret parancsára léptek fel, adta hírül az N1 Televízió.

„Tisztán hazafias okokból döntöttünk úgy, hogy zenélni fogunk. Vučić, Dačić és a többiek konkrétan Szerbiáért dolgoznak, míg az ellenzék követeléseiben csak a vágyukat látjuk, hogy szeretnének hatalomra kerülni” – nyilatkozta Bora Đorđević a Večernje novostinak.

Bora Đorđević: A nagygyűlésen hazafias okok miatt léptünk fel

Bora Đorđević, a Riblja čorba zenekar vezetője azt mondta, hogy a Szerb Haladó Párt pénteki Szerbia jövője elnevezésű nagygyűlésén a lelkiismeret parancsára léptek fel, adta hírül az N1 Televízió. „Tisztán hazafias okokból döntöttünk úgy, hogy zenélni fogunk.

A zenész hangsúlyozta, hogy a zenekar tagjait a lelkiismeret vezérelte, hogy Szerbiáért énekeljenek.

„A sárgáknak nem akarunk énekelni, mert ők bagóért adták el Koszovót! Nem akarunk annak zenélni, aki azt a szerencsétlen koszovóit pofozza. Megtiszteltetés volt számunkra, hogy Košara hőseivel osztozhattunk a színpadon! A lelkiismeretünk azt parancsolja, hogy Szerbiáért énekeljünk” – fogalmazott Đorđević.

Ivica Dačić, Szerbia külügyminisztere a nagygyűlésen azt mondta, ez az egyik kedvenc száma, s ezt üzeni az ellenzéknek: