A Szerbiában és a környező országok túrázói között is nagy népszerűségnek örvendő Fruška gora-i maratont az idén május 4-én és 5-én rendezik meg. A sorrendben 42. maraton rajtja szombaton 9 órakor lesz a popovicai Železničar hegymászó otthon elöl – írja a 021.rs.

A szervezőbizottság elnöke, Zdravko Jelušić sajtótájékoztatón közölte, nemcsak sport-, hanem kulturális rendezvényről beszélhetünk a maraton kapcsán.

„Tizenötezer résztvevőre számítunk az idén, akik között biztosan lesz olyan, aki életében először látogat el erre a rendezvényre. Ez egy jó alkalom arra, hogy a résztvevők megismerjék a kolostorokat, valamint a Tarcal-hegység nyújtotta természeti szépségeket” – mondta Zdravko Jelušić, aki hozzátette, Újvidék önkormányzata egymillió dinárral támogatta a rendezvényt, s minden városi vállalat, amely részt vesz a szervezésben, fontos a számukra. A szervezőbizottság elnöke külön köszönetet mondott a szerb katonaságnak és a Honvédelmi Minisztériumnak, mivel mindkét szervezet kivette a részét a szervezésből.

A városi közlekedési vállalat autóbuszai a rajt előtt sűrűbben járnak majd az autóbuszállomás és Popovica között, mivel nagyon sok embert a helyszínre kell majd szállítaniuk.

A leghosszabb versenyszám a 136 kilométeres ultra szélsőséges maraton, míg a legrövidebbek között 4 kilométeres, 10 kilométeres és 16 kilométeres táv szerepel.

Bővebb információ a Fruđka gora-i maraton honlapján található.