Nebojša Stefanović, belügyminiszter, a szerb kormány alelnöke kijelentette, hogy a Szerbia jövője elnevezésű nagygyűlésen Belgrádban mintegy százötvenezren vettek részt, és egyetlen egy incidens sem történt, közölte az N1 Televízió.

„Mindenekelőtt szeretném megköszönni Szerbia minden polgárának, hogy felelősségteljesen viselkedtek, de a rendőröknek és az illetékes városi szolgálatoknak is, hogy minden tőlük telhetőt megtettek, hogy minden olajozottan működjön, és hogy a nagygyűlésen minden a lehető legnagyobb rendben legyen” – fogalmazott a belügyminiszter.

Amint arról a Szabad Magyar Szó is beszámolt, a Szerb Haladó Párt éppen Belgrádba készülődő tagjai Majdanpek településen zászlórúddal támadták meg a Dveri aktivistáit, az incidens során a rendőrség is beavatkozott:

Majdanpek: A haladók zászlórúddal támadtak a Dveri aktivistáira és elvették telefonjaikat (Videó)

A Dveri mozgalom közölte, hogy aktivistáikat megtámadták a Szerb Haladó Párt tagjai, illetve Elvira (Duda) Toskić Jovanović, a község elnökének helyettese. Az incidensre akkor került sor, amikor Dveri aktivistái azt igyekeztek dokumentálni, hogy kevés majdanpeki lakos érdeklődött a belgrádi nagygyűlésen való részvétel iránt, adta hírül az N1 Televízió.

A Szerb Haladó Párt pénteki nagygyűléséről egyébként itt olvasható összefoglaló:

Vučić: Szerbia egy rakéta gyorsaságával halad előre

Belgrádban, a becslések szerint több mint 100 000 ember gyűlt össze a Szerbia Jövője fővárosi kampányrendezvényén. Az összejövetel koncertekkel kezdődött, majd a beszédek következtek. A Szerbiai RTV és több online portál élőben közvetítette a rendezvényt, amelyet nálunk is követhettek. Ana Brnabić kormányfő beszédében hangsúlyozta, a rendezvényt azért szervezték, hogy megmutassák, Szerbia nem megosztott ország, nem megosztott társadalom.